Ανοίγει η Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2019 του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τις θεσμικές, τακτικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων με αντικείμενο την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το έτος 2019, οδηγεί σε θέση εκκίνησης ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, δίνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το λόγο στους δημότες προκειμένου να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις για το μέλλον του δήμου.

Πρόκειται για τον μεγάλο και κρίσιμο κύκλο της Διαβούλευσης ο οποίος ξεκινά από τη Δ.Ε. Συκεών την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώνεται στη Δ.Ε. Πεύκων την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιηθεί οι διαδικασίες και στις Δ.Ε. Νεάπολης και Αγ. Παύλου.

Πρόκειται για πάγιες διαδικασίες, τις οποίες η δημοτική αρχή τηρεί πιστά στο πλαίσιο της συμμετοχικής, συνεργατικής, δημοκρατικής και διαφανούς διοίκησής της, θεσμοθετώντας έναν ανοικτό διάλογο διαρκείας μέσω του οποίου δήμος και πολίτες συνδιαμορφώνουν και σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον του τόπου.

Όπως δηλώνει και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία αλλά για κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο», ο οποίος «ενισχύει το πνεύμα της διαφάνειας και της από κοινού κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, διαδικασία που έχει απτά αποτελέσματα στη διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού της νέας χρονιάς».

Το πρόγραμμα της ανοιχτής διαβούλευσης, στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες, έχει ως εξής:

· Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 – 6.30 μ.μ. – Δ.Ε. Συκεών

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Ι. Μιχαήλ-Στρ.Σαράφη1, Συκιές

· Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 – 8.30 μ.μ. – Δ.Ε. Αγ. Παύλου

Δημοτικό Ωδείο Αγ. Παύλου, πρόεδρου Β. Μυρωνή 2, Αγ.Παύλος

· Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 – 6μ.μ. – Δ.Ε. Νεάπολης

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολης

· Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 – 8.30 μ.μ. – Δ.Ε. Πεύκων

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων, Ειρήνης 19, Πεύκα.