ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΔΙΑΘΕΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Τρείς μουσικές βραδιές με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τίτλο «Διεκδικούμε και δίνουμε ζωή σε αυτά που μας ανήκουν», πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς, στις 21, 22 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

Αίτημα είναι η διεκδίκηση της παραχώρησης της κυριότητας της έκτασης του παραλιακού μετώπου αλλά και του χώρου των πρώην Καπναποθηκών στη Ν. Κρήνη,  ώστε να μετατραπούν  σε χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Ο Δήμος, οργανώνει αυτές  τις μουσικές εκδηλώσεις, διεκδικώντας από την Πολιτεία να του αποδοθούν, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμαριάς.

 

Η πρώτη συναυλία με το μουσικό συγκρότημα ΜΠΛΕ θα γίνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην παραλία του συνοικισμού Καραμπουρνάκι, δίπλα στον Ναυτικό ΄Ομιλο Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 22/9 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα δοθεί συναυλία λαϊκής μουσικής με τους Μιχάλη Καλαϊτζή, Σταύρο Κρομμύδα, Μίλτο Τσαλιγόπουλο, Νώντα Μανή, Νίκο Ταλέα, Φιλιώ Καζάρα, Δέσποινα Παγιούλα, Μαρία Φραγκούλη και Αλέκο Κιζιρίδη. Η τρίτη εκδήλωση με το ίδιο καλλιτεχνικό λαϊκό σχήμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις  9 το βράδυ στο χώρο των πρώην Καπναποθηκών στη Νέα Κρήνη.

 

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης, συμμετοχής, και αγωνιστικότητας, στόχος των εκδηλώσεων, μέσω του πολιτισμού είναι  να προσκαλέσει και να  ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κυρίως στους  νέους  στην διεκδίκηση των αδιάθετων χώρων.

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιμένει να νοιάζεται πραγματικά για τη φυσική ομορφιά και δεν θέλει να  χαθεί  ανεπιστρεπτί. Θέλει να φτιάξει την παραλία ξανά, έτσι όπως ίσως τη θυμούνται οι παλιότεροι και έχουν κρατήσει μέσα τους έναν «μυστικό παράδεισο». Γι΄ αυτό  ανέλαβε έναν αγώνα και διεκδικεί να τον φέρει σε πέρας.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη