Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η Εκδήλωση 2 Βιβλία Για Καλό Σκοπό της ΦΑΑΘ

 

Την Τετάρτη 27.2.2019 και ώρα 19:30, στην εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38 στον 4ο όροφο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η Λογοτεχνική – Μουσική βραδιά, “2 Βιβλία για Καλό Σκοπό”, της συγγραφέως Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, για τα βιβλία της «Λόγια Γυμνά» εκδόσεις Θερμαϊκός και «Λόγια Αρσενικά» εκδόσεις Πνοή, με κεντρικό θέμα «Άνδρας. Γυναίκα. Ένας άνθρωπος. Αμέτρητες μάσκες. Ζωή, Έρωτας, Αγάπη, Λατρεία, Θάνατος. Σημασία και προεκτάσεις στη γραμμή του χρόνου».

Σε ένα ένθερμο καλλιτεχνικό κλίμα, εκλεκτές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης και συνάνθρωποι μας που αγαπούν τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, έδωσαν το παρόν, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και συνέβαλαν έμπρακτα να αποδοθεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων από τις πωλήσεις των βιβλίων υπέρ των σκοπών της ΦΑΑΘ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ, Καθηγητής Δρ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Το συντονισμό ανέλαβε ο γνωστός Δημοσιογράφος, Ανδρέας Σταματόπουλος. Μαζί με τη Φιλόλογο – Συγγραφέα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, μίλησαν ο Δημήτριος Μπουραζάνας, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και ο Δρ. Ιωάννης Τσιαούσης, Ερευνητής – Καθηγητής Α.Π.Θ..

Μουσική παρέμβαση πλαισίωσε τις εισηγήσεις, διανθισμένη με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια που αναφέρονται στα βιβλία και σηματοδοτούν τις ζωές των ηρώων, από τους: Δημήτρη Μπατζιάκα, Δικηγόρο (αφήγηση, τραγούδι), Ιωάννη Ρουκά, Οικονομολόγο (τραγούδι), Βασίλη Πουλιόπουλο, Μουσικό (κιθάρα) και Σίμο Παραλίκα, Μουσικό (μπουζούκι).

Ακολούθησε δεξίωση με χειροποίητα εδέσματα υψηλής ποιότητας, ευγενώς προσφερόμενα, από γνωστές επιχειρήσεις της πόλης μας: «Κτήμα Χατζηβαρύτη», «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας», «Ζαχαροπλαστεία Μασκωτίτσα».

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν τα ΜΜΕ: «Εφημερίδα Μακεδονία», «Εφημερίδα ThessToday», «Εφημερίδα Ανατροπή», «Εφημερίδα Karfitsa», «Ράδιο Έναντι», και «EuroChannel».

Εγκάρδια ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.