Οι συμβουλές του Γιάννη Μπουτάρη στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σάββα Χαλιαμπάλια

Με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα αυτοδιοίκησης, για τα έργα και τα προβλήματα του δήμου. Η συνάντηση, που διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, στο δημαρχιακό μέγαρο, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και εξαρτάται από την κεντρική εξουσία καθώς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης «θέλει να τα ελέγχει όλα» ενώ έδωσε χρηστικές συμβουλές στον κ. Χαλιαμπάλια: «Αν θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς, ξέχασε το ωράριο. Εγώ πολλές φορές εργάζομαι και από το σπίτι, τα βράδια, για να μην με ενοχλεί κανείς» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι δουλειά που τη μαθαίνεις (του δημάρχου) αλλά πρόσεχε τι σου φέρνουν να υπογράψεις…».

Ο κ. Χαλιαμπάλιας υπέβαλε ερωτήσεις στο σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης σχετικά με τα κενά δημοτικά οικόπεδα που σπανίζουν ειδικά στο κέντρο της πόλης και για το μεγάλο αναξιοποίητο οικόπεδο της παλιάς λαχαναγοράς όπου υπήρχε σχέδιο για την κατασκευή  παρκινγκ και σχολείου αλλά δεν προχώρησε επειδή προέκυψε πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες των παλιών καταστημάτων που στεγάζονταν σ’ αυτό. «Πρέπει να δώσουμε κίνητρα  για να γίνουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι «το ιστορικό κέντρο χρειάζεται 8.000 θέσεις παρκινγκ και δεν διαθέτει ούτε 5.000».

Ακόμη, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της έλλειψης δημόσιων τουαλετών, των τεχνικών έργων, της αγοράς και της συντήρησης απορριμματοφόρων, της πληρωμής υπερωριών στους δημοτικούς υπαλλήλους, της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης ( ΔΗΠΘΕ) , του κόστους λειτουργίας των TV 100 και FM 100  κ.α.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ανδρέας Τάννος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «γίνεται, μπορούμε».