Διάνοιξη καταπατημένης οδού στη Νεάπολη

Μια κρίσιμη και νευραλγικής σημασίας οδός, η οποία επί δεκαετίες παρέμεινε αδιάνοικτη λόγω της καταπάτησής της από ιδιώτες, θα παραδοθεί πλέον στους πολίτες, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την διαμόρφωσή της.

Πρόκειται για την οδό Ελλησπόντου, στη Νεάπολη, της οποίας μεγάλο τμήμα τελούσε υπό κατάληψη από τους ιδιοκτήτες του παρακείμενου ιδιωτικού συγκροτήματος που ενοικιαζόταν για τη φιλοξενία του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου και χρησιμοποιούνταν ως αύλειος χώρος, παρά του ότι τα προηγούμενα χρόνια ο χώρος είχε πλήρως απαλλοτριωθεί από τον πρώην δήμο Νεάπολης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η οδός να παραμένει κλειστή προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των περιοίκων, που παρέμειναν αποκλεισμένοι από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου.

Μετά την απόφαση -πριν δυο χρόνια- της διοίκησης του νέου «Καλλικρατικού» δήμου υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που ελήφθη παρά τις οργανωμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τα σχολεία, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου, μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και πλήρως λειτουργικό δημοτικό σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Ήδη, γονείς και εκπαιδευτικοί των σχολείων εδώ και δυο χρόνια που έγινε η μεταφορά τους, έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά τους προς τη διοίκηση του δήμου για την απόφαση που έλαβε.

Ταυτόχρονα, όμως, με τη μεταφορά των σχολείων, δρομολογήθηκαν και οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού Ελλησπόντου προκειμένου να ενωθεί με το υπόλοιπο τμήμα της, κάτι που άρχισε να γίνεται σήμερα το πρωί.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, συνεργεία της αναδόχου εταιρίας, ξεκίνησαν την κατεδάφιση του τοιχίου περίφραξης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η ολοκλήρωση και η διαμόρφωση της οδού προβλέπεται να γίνει εντός τριών μηνών περίπου, σε πρώτη φάση η απομάκρυνση κατασκευών του κτιρίου που αναπτύσσονταν εντός της έκτασης της οδού, εκσκαφή του χώρου (αυλής) ώστε να έρθει στα επίπεδα της ασφαλτόστρωσης και η ανέγερση τοιχίων στα όρια των παρακείμενων οικοπέδων για την ασφαλή κίνηση των περιοίκων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση και η κατασκευή πεζοδρομίων, με το συνολικό πλάτος της διανοιγμένης οδού να φθάνει στα 12 μ. Η ολοκλήρωση του έργου θα απελευθερώσει ταυτόχρονα παρακείμενη δημοτική έκταση που θα συνενωθεί με όμορη ώστε στη νέα που θα προκύψει να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, Παιδική Χαρά και επέκταση του διπλανού Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού αυξάνοντας τη δυναμικότητά του.

«Σταθερά στη γραμμή της νομιμότητας…»

«Συνεχίζουμε και μετά τις εκλογές τον αγώνα μας και τις παρεμβάσεις μας έτσι ώστε κάθε μέρα να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο της κατεδάφισης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, τον αντιδήμαρχο Μικροέργων Στέλιο Γκατζέ, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θοδωρή Κυζιρίδη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικού Δημήτρη Ζιγκερίδη, την πρόεδρο της Δ.Ε. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Ανδρεανίδου, επιθεώρησαν τις εργασίες, ζητώντας παράλληλα από τον υπεύθυνο εργολάβο την επιτάχυνση των ρυθμών εργασίας υπό τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος: «Σήμερα εδώ στη Νεάπολη, στην οδό Ελλησπόντου, ολοκληρώσαμε την κατεδάφιση της αυθαίρετης περίφραξης του ιδιωτικού κτίσματος. Με την κατεδάφιση πολύ σύντομα, θα δοθεί στην κυκλοφορία ένας άξονας ο οποίος ήταν κομμένος στη μέση.

Τμήμα αυτού του άξονα χρησιμοποιούτανε παράνομα επί χρόνια ως αύλειος χώρος ιδιωτικού σχολείου. Συνεχίζουμε και μετά τις εκλογές τον αγώνα μας και τις παρεμβάσεις μας έτσι ώστε κάθε μέρα να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, χωρίς κανένα συμβιβασμό, χωρίς καμία υποχώρηση, σταθερά στη γραμμή της νομιμότητας, της ευθύνης και της συνέπειας».