Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Θεσσαλονίκη (Φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 01 Μαΐ 2014 - 10:15

Τελευταία Ενημέρωση: 19:46

Με συγκεντρώσεις, πορείες και με καταθέσεις στεφανιών συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΘΟΘ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Παύλος Σαββουλίδης και ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΘ Ηρακλής Ξανθόπουλος.

 

«Η εργατική Πρωτομαγιά του 2014 έχει μετατραπεί σε άνεργη Πρωτομαγιά» τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για «να ανατρέψουν τις συνταγές της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας», τις «ανατροπές στο ασφαλιστικό», τις «ιδιωτικοποιήσεις», και τις «μνημονιακές πολιτικές» και «ενάντια στα συμφέροντα των ισχυρών της Ε.Ε., των εργοδοτών και των τραπεζιτών», να διευρύνουν «τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα».

 

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών της Εργατικής Πρωτομαγιάς και του Μάη του 1936.

 

Αλλη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, όπου χαιρέτησαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, Βασίλης Αρτεμίου. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στη θέση όπου βρισκόταν μνημείο παλαιότερα, στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου.

 

Τέλος, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έκαναν ξεχωριστή συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία, η οποία πέρασε μπροστά από το ΥΜΑΘ και κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη.

 

Δείτε φωτογραφίες από το radio1d.gr:

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

 

Δείτε επίσης:

«Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά»: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις