Με τον υπουργό εξωτερικών της Αλβανίας συναντήθηκε ο Μπουτάρης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 Μαΐ 2014 - 10:39

Τελευταία Ενημέρωση: 10:39

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας είχε χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο γραφείο του στο δημαρχείο καθώς ο πρώτος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την άτυπη υπουργική διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Αλβανού πρέσβη στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι και του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη Ρίζα Πόντα, έγινε αναφορά σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, εκφράστηκε ικανοποίηση για την αρμονική ενσωμάτωση της αλβανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι σχετικά με τη διευκόλυνση της διαδικασίας για την μετακίνηση Αλβανών πολιτών (εργαζομένων, επισκεπτών και σπουδαστών), καθώς επίσης για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας με αιχμή κοινές δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό.

 

Επίσης προετοιμάστηκε το έδαφος για εκατέρωθεν επισκέψεις προκειμένου να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η συνεργασία της Θεσσαλονίκης με την αδελφοποιημένη πόλη του Δυρραχίου, και άλλες πόλεις της Αλβανίας όπως τα Τίρανα και η Κορυτσά.