Οι νέοι φοιτητές και οι εκλογές του Μαΐου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 Μαΐ 2014 - 11:21

Τελευταία Ενημέρωση: 11:21

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Οι νέοι φοιτητές και οι εκλογές του Μαΐου» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 13 Μαΐου και ώρες 12.00 με 15.00, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο ΟΠΕ-Νομικής (κτίριο ΟΠΕ-Νομικής, Πανεπιστημιούπολη). 

 

Η Ημερίδα διοργανώνεται ενόψει των επερχόμενων τριπλών εκλογών (δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών) και αποσκοπεί στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των νέων φοιτητών, κυρίως των «πρωτάρηδων στην κάλπη» για τα διακυβεύματα των εκλογών αυτών.

 

Οι θεματικές, υποστηρίζουν οι διοργανωτές, θα καλύψουν «από τις συνήθεις απορίες των νέων όταν πρωτογίνονται ‘πολίτες’, τα θέματα που απορρέουν από τις τάσεις αποχής από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος αλλά και το ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη σήμερα».

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «o καινοτόμος χαρακτήρας της εκδήλωσης προκύπτει από το ότι θέτει ως επίκεντρο τους φοιτητές. Έχει διαλογικό και διαδραστικό χαρακτήρα με έμφαση στη συνεργασία καθηγητών και φοιτητών, ιδίως δε ομάδων φοιτητών της Σχολής που παρουσιάζουν δρώμενα και εργασίες τους πάνω στο θέμα. Συνημμένο το πρόγραμμα της εκδήλωσης».

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Ζωή Βερβεροπούλου (zoiv@jour.auth.gr) και Σοφία Καιτατζή Γουίτλοκ (kw@otenet.gr).