Θεσσαλονίκη: Xρώμα στο γκρίζο των σχολείων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 Μαΐ 2014 - 07:15

Τελευταία Ενημέρωση: 07:15

Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία αναβαθμίζονται εικαστικά με θεματολογία που αντλεί την έμπνευση της από το θαλάσσιο στοιχείο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού πακέτου δραστηριοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Πόλη στη θάλασσα».

 

Η δράση αναβάθμισης οργανώνεται με τη συνεργασία ειδικής ομάδας καλλιτεχνών γκράφιτι, η οποία στηρίζει εθελοντικά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου σχολείων της πόλης.

«Πρόκειται για μία δράση που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία με την οποία κινούμαστε εδώ και τριάμισι χρόνια: εκπαιδευτικός χαρακτήρας, εθελοντισμός, ‘πράσινη’ συνείδηση», επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε διάδραση με την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα επιχειρεί να βελτιώσει τη σχολική καθημερινότητα, εκπαιδεύοντας παράλληλα τους μικρούς μαθητές.

«Στα παιδιά, που είναι και το μέλλον, πρέπει να περάσουμε τα σωστά μηνύματα και να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να αποκτήσουμε εν τέλει συλλογική συνείδηση σεβασμού στο αστικό περιβάλλον και στο δημόσιο χώρο, σεβασμού στο μεγάλο σπίτι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

 

ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

 

Αύριο το πρωί στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναπτύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης μία ομάδα καλλιτεχνών με τα σπρέι και τα χρώματα ανά χείρας θα επισκεφθεί το 77ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Τούμπας, για να το μεταμορφώσει με την τέχνη του γκράφιτι.
Πριν από λίγο διάστημα ολοκληρώθηκαν ανάλογες παρεμβάσεις στο 15ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Χαριλάου, ενώ με την τέχνη του γκράφιτι αναβαθμίστηκαν εξωτερικοί χώροι και στα παρακείμενα 99ο και 74ο νηπιαγωγεία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το γκράφιτι στα σχολεία άρχισε πέρυσι από τα 19ο και 88ο δημοτικά σχολεία, τα οποία αντίστοιχα βρίσκονται στις περιοχές της Τούμπας και της Μπότσαρη. Φέτος με την τέχνη του γκράφιτι θα αλλάξουν όψη και επιπλέον δύο σχολεία, τα οποία θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση μεταξύ όσων συμμετείχαν στο δεύτερο περιβαλλοντικό μαθητικό συνέδριο, που οργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Η δράση για το γκράφιτι εξελίσσεται σε σχολεία που συμμετέχουν στο πακέτο δραστηριοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης συνδυαστικά με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα της παιδικής Helmepa.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία