Κερδίζει τη μάχη με τη ζωή το αρκουδάκι που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα του και «υιοθετήθηκε» από τον «Αρκτούρο»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 Μαΐ 2014 - 10:30

Τελευταία Ενημέρωση: 10:30

Το αρκουδάκι που είχε βρεθεί χωρίς τη μητέρα του πριν από περίπου δύο εβδομάδες και «υιοθέτησε» ο «Αρκτούρος», η μικρή Ζωή, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού δείχνει πολύ καλά, τρώει, πλέον, κανονικά και με αρκετή όρεξη και έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν εντοπίστηκε χωρίς τη μητέρα του.

Μάλιστα, φαίνεται πως έχει συνηθίσει και στο νέο περιβάλλον της, στην Αγραπιδιά Φλώρινας. Μάλιστα, οι του περιβάλλοντος σημειώνουν πως είναι πολύ δραστήρια, παίζει αρκετά και δείχνει ανεξάρτητος χαρακτήρας.

Η καθημερινή της φροντίδα, ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση των αρκούδων Τζον και Νικήτα, γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του «Αρκτούρου» Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η προσέγγισή της από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού καθώς και από Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να προστατευθεί η υγεία της αλλά και να αποτραπεί η εξοικείωσή της με ανθρώπους.

«Ακόμα και οι φροντιστές της επιδιώκουν να μην έρχονται σε άμεση επαφή μαζί της. Σε λίγο καιρό θα έχουν μόνο οπτική επαφή καθώς το αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες. Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα προκειμένου στη συνέχεια, να τη βάλουμε σε μια τεχνητή φωλιά, έξω στη φύση, για να μπορέσει να βυθιστεί σε χειμέριο ύπνο» εξήγησε ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου», Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης. Τόνισε δε ότι επειδή τα μικρά αρκουδάκια, κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους, είναι συνέχεια μαζί με τη μητέρα τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουν το ορφανό αρκουδάκι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες επιβίωσης που θα αντιμετωπίσει όταν απελευθερωθεί.