Η οικονομική κρίση γονάτισε τους πολύτεκνους στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 Μαΐ 2014 - 06:17

Τελευταία Ενημέρωση: 06:17

11.500 οικογένειες πολυτέκνων μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης έχουν πέσει θύματα της οικονομικής κρίσης και του φορομπηχτικού μηχανισμού που εξοντώνει τα εισοδήματα.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το παράδειγμα που έδωσε στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.»Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη με 12 παιδιά έχει 39.000 οικογενειακό εισόδημα. Πέρσι δεν πλήρωσε τίποτε στην Εφορία. Φέτος ο φόρος που θα πληρώσει ανέρχεται στα 20.500 ευρώ. Υπάρχουν σύμφωνα με τον κ Θεοτοκάτο 200 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη που στερούνται ακόμη και τα βασικά για τη διαβίωσή τους.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος στην αποθήκη 14 που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει ρούχα και τρόφιμα, όλα προσφορές ιδιωτών πολλοί από τους οποίους είναι μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Για να ενισχυθούν μεταξύ τους οι οικογένειες λειτουργεί και το σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς να πληρώνουν με χρήματα οι οικογένειες και να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους όπως επισκευές, επισκέψεις σε ιατρούς, παροχές υπηρεσιών από δικηγόρους κ.ά

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr