Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εξοπλίστηκε και το δεύτερο δημοτικό ιατρείο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 Μαΐ 2014 - 06:40

Τελευταία Ενημέρωση: 06:40

Με μία νέα δυναμική παρέμβαση του, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας, ενισχύοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας.

 

Με δεδομένη τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου, το οποίο συστεγάζεται με το Α’ ΚΑΠΗ Συκεών στην οδό Καυκάσου, ένα δεύτερο ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο έρχεται να πολλαπλασιάσει τις δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ το επόμενο διάστημα αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής και του μοναδικού σε όλη την Ελλάδα οκταώροφου δημοτικού ιατρικού κέντρου επί της οδού Επταπυργίου.

 

Το δεύτερο δημοτικό ιατρείο λειτουργεί στη Νεάπολη και στεγάζεται στο κτίριο του Β’ ΚΑΠΗ (Διομήδου Κομνηνού 3 και Λαγκαδά) και είναι έτοιμο να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών, παρέχοντας σε αυτούς δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας.

 

Χθες έγινε η εγκατάσταση νέων σύγχρονων μηχανημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να τοποθετηθούν και νέα. Συγκεκριμένα, στους χώρους του δημοτικού ιατρείου της Νεάπολης βρίσκονται από χθες: Ένα εργομετρικό ποδήλατο, το οποίο χρησιμοποιείται για τεστ κόπωσης και stress echo χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Το μηχάνημα είναι υπερσύγχρονο, τε λευταίας τεχνολογίας και απευθύνεται σε υπερήλικες με καρδιολογικά προβλήματα, αλλά και σε αθλητές. Το λογισμικό του παρέχει στον ιατρό τη δυνατότητα μιας πλήρους ψηφιακής αρχειοθέτησης όλων των ιατρικών δεδομένων που προκύπτουν από την εξέταση. Αντίστοιχης τεχνολογίας και δυνατοτήτων μηχανήματα έχουν μόνο καρδιολογικές κλινικές νοσοκομείων όπως το «Αττικό» και το «Ωνάσειο», ενώ σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ακόμη ένα όμοιό του.

Ένας υπερηχοτομογράφος για καρδιολογικό, ουρολογικό και γυναικολογικό υπέρηχο, με αντίστοιχες κατάλληλες εξειδικευμένες κεφαλές.

Ένα holder ρυθμού που παρακολουθεί και την υπνική άπνοια. Αυτή είναι μια συσκευή που για πρώτη φορά, σε πανελλήνια κλίμακα, αποκτάται από δημόσιο οργανισμό, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δημιουργίας τμήματος άπνοιας στον χώρο του Κ.Α.Π.Η., με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και κατοίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί και τμήμα άπνοιας ώστε να εξεταστούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.