Θεσσαλονίκη: Περιορισμένη μέχρι στιγμής η κίνηση ετεροδημοτών για τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 Μαΐ 2014 - 12:33

Τελευταία Ενημέρωση: 12:33

Χωρίς προβλήματα και με αρκετά υποτονικούς ρυθμούς, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την κίνηση τους δρόμους, πραγματοποιείται μέχρι στιγμής η έξοδος των ετεροδημοτών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου ν΄ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης. 

Πληρότητες 80% καταγράφονται, πάντως, στα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, ενώ περισσότεροι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι ταξίδεψαν με αυτά χθες, ημέρα κατά την οποία χρειάστηκε να προστεθούν και έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση της κίνησης.
 

Αναλυτικότερα, η κίνηση των αυτοκινήτων στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, είναι «περιορισμένη έως πολύ αραιή, σαν ένα απλό Σάββατο», όπως αναφέρουν εργαζόμενοι. 

Αντίστοιχη εικόνα περιγράφει και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία η κυκλοφορία είναι ομαλή και δεν έχουν εφαρμοστεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή αρμοδιότητάς της. 

Πάντως, αρκετά αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, η οποία όμως έχει υποχωρήσει σήμερα σε χαμηλότερα επίπεδα. 

«Χτες είχαμε πληρότητες 100% και χρειάστηκε να προσθέσουμε τρία-τέσσερα δρομολόγια για κάποιους νομούς», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του Σταθμού «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ, Χρήστος Λιούπας και προσθέτει:

«Σήμερα θα έλεγα ότι η κίνηση είναι φυσιολογική και μάλλον μειωμένη σε σχέση με άλλες περιόδους εκλογών». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτό ίσως οφείλεται στο ότι πολλοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν απευθείας την άλλη Κυριακή, για τον επαναληπτικό γύρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ