Σχεδόν καθολικό «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο άτυπο δημοψήφισμα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 Μαΐ 2014 - 21:29

Τελευταία Ενημέρωση: 21:29

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ψήσισαν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του άτυπου δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί της Δευτέρας.

Από τα 192 σημεία στα οποία είχαν στηθεί κάλπες, σε δύο δεν έγινε ψηφοφορία, ενώ εννέα από αυτά ήταν σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ.

Σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες. Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/άκυρα.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της ΠΕΔΚΜ και κινήσεων πολιτών και τη με συμμετοχή εθελοντών.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος στην οποία συμμετείχαν νομικοί, μέλη του δικηγορικού συλλόγου.

Όλη τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν ως «παρατηρητές» τριάντα εργαζόμενοι σε δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της EPSU και μέλη κινήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιριών ύδρευσης από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.