ΑΠΘ: Ένα φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 Μαΐ 2014 - 20:31

Τελευταία Ενημέρωση: 20:31

Φεστιβάλ για παιδιά και μεγάλους διοργανώνει αύριο στους χώρους της η Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι η επικοινωνία των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού της με τα σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το φεστιβάλ διεξάγεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον αύλειο χώρο και στις αίθουσες του Πύργου της Παιδαγωγικής, όπου θα παρουσιάζονται παιχνίδια και δράσεις με ποικίλες εκδηλώσεις. 

Συγκεκριμένα, στην πρωινή ζώνη (9:00 – 13:00) πάνω από 500 παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου θα μετέχουν σε παιχνίδια μουσικής, κίνησης, θεάτρου, σε παρουσιάσεις μνημείων, φυσικές επιστήμες, φιλαναγνωσία και μαθητικές ταινίες.

Η βραδινή ζώνη (20:00 – 22:00) απευθύνεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ενήλικες και πραγματοποιείται στον 10ο όροφο της Παιδαγωγικής.

Μάλιστα, περιλαμβάνει δίωρο πρόγραμμα με θέατρο, μουσική, χορό και κινηματογράφο, το οποίο ετοίμασαν οι δημιουργικές ομάδες των φοιτητών μαζί με τους διδάσκοντες, καθώς και ξενάγηση στα… άστρα.