Μπαράζ συλλήψεων την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη


Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 21 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για διάφορα αδικήματα.

 
Συγκεκριμένα:
 

Απογευματινές ώρες της Δευτέρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και συνάδελφοί τους της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έξι άτομα, διότι κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων κατείχε μαχαίρι, το οποίο και κατασχέθηκε. 

 

Συνελήφθησαν χθες, τέσσερα άτομα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 77χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 3 ετών, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων, παραβίαση σφραγίδας αρμόδιας Αρχής και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

 

Επιπρόσθετα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο επιβληθείσας ποινής.

 

Απογευματινές και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, στις περιοχές Τριλόφου, Καλαμαριάς και κέντρου πόλης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί κι ένας ημεδαπός, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία αξίνα κι ένα εργαλείο οικοδομής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Ν. περί Όπλων.

 

Αστυνομικοί ομάδας “Ζ”, βραδινές ώρες της Δευτέρας,  συνέλαβαν στην περιοχή κέντρου πόλης, 21χρονο αλλοδαπό, διότι αφαίρεσε γυναικεία τσάντα.

 

Κατά την προηγούμενη ημέρα, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 

Απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, για παράβαση του νόμου περί εμπορίου.

 

Μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, διαπίστωσαν εγκατάσταση και λειτουργία 24 ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε έναν εκ των οποίων διενεργούταν, παράνομα, τυχερά παίγνια, από 38χρονο θαμώνα. Συνελήφθησαν ο 48χρονος αλλοδαπός υπεύθυνος της επιχείρησης και ο παίκτης.

 

Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε κέντρο πόλης και την ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, βεβαίωσαν σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού και 36χρονης ομοεθνής του, πταισματικές παραβάσεις για επαιτεία και κατ’ εφαρμογή του Νόμου Περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, αντίστοιχα.  

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.