Διαρρήκτες με περούκες στη Θεσσαλονίκη- «Άνοιξαν» χρηματοκιβώτιο με χρήση υγραερίου και φιαλών οξυγόνου

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός για κοπή μετάλλων που χρησίμευε για διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και η χρήση μέσων μεταμφίεσης (περούκες), αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά σπείρας διαρρηκτών, η οποία εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής, επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μια 26χρονη γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία των Διακεκριμένων Κλοπών.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα των διαρρηκτών, τον Ιούλιο του 2012, αφού εφοδιάστηκε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μετά από κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου, καταρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος και παραβίασε την μπαλκονόπορτα σπιτιού, 44χρονου ιδιοκτήτη.

 

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος, οι διαρρήκτες εντόπισαν  και διέρρηξαν με χρήση φιαλών οξυγόνου και υγραερίου ένα χρηματοκιβώτιο, απ΄όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ύψους  150.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

 

Αφού ερεύνησαν το υπόλοιπο σπίτι, αφαίρεσαν επιπλέον δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία φωτογραφική μηχανή.

 

Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

 

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr