Αυλαία για το 4o Greenparty

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

“Το φετινό Greenparty υιοθετεί το σύνθημα «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» που εμπνεύστηκαν οι μαθητές του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης” τόνισε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: “Στο 4ο Greenparty δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση απλών τρόπων κατασκευής και παρασκευής καθημερινών προϊόντων από φυσικά υλικά, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικά παιχνίδια. Το 4ο Greenparty θέλει να φέρει κοντά πολλούς φορείς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στις νεαρές ηλικίες, ώστε να ασχοληθούν με το περιβάλλον  και με δράσεις που προάγουν την καθημερινή μας συμπεριφορά”.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του 4ου Greenparty, που θα διαρκέσουν από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, κατά τις ώρες 10.00 έως 24.00, θα στηθεί για πρώτη φορά στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως μια υπαίθρια βιβλιοθήκη, στην οποία θα λειτουργούν εργαστήρια μεταποίησης της πλαστικής σακούλας, ομαδικά επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, οικολογικές κατασκευές και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τους υγροτόπους της Πιερίας.

 

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί από τους δημότες μια μακέτα της πόλης από ανακυκλώσιμα υλικά, με τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι»,  με στόχο να παραδοθεί στους αρμόδιους, αποτυπώνοντας τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη.

 

Στην είσοδο του πάρκου θα στηθεί και θα παρουσιαστεί το πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Smart-Electric- Drive, με δυνατότητα test- drive για τους επισκέπτες. 

 

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικά και θεατρικά χάπενινγκ.

 

Στο 4ο Greenparty συμμετέχουν οι:

Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, Κορώνειας- Βόλβης, Κερκίνης, Εθνικού Δρυμού Ολύμπου), Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ομάδα παραγωγών & χειροτεχνών Θεσσαλονίκης, Οικοκοινότητα «Κύτταρο Νέας Γης», Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ», ΤΥΤΩ, Greenclub Χαριλάου & Άνω Τούμπας, Μ.Ιωαννίδης Α.Ε.Β.Ε., Ομάδα Book- Crossing Θες/νίκης και Αθήνας, Ομάδα Εργοθεραπείας ΚΑΠΗ Θες/νίκης, Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις», Σύλλογος Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών Θες/νίκης, Anahata Yoga Studio, Ομάδα Γου-Σου-Τσεν-Λονγκ, Book- 2- Chance, Ι- write και σχολεία Θες/νίκης (28ο Δημ., 19ο Δημ, 1ο Πειρ. Δημ., 15ο Δημ., 88ο Δημ., 24ο Νηπ., 74ο Νηπ. και 77ο Νηπ.).

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των εταιριών Astra Airlines, Τεχνοχημική, Ευρωγνώση Χαριλάου και Άνω Τούμπας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιτεχνών Θεσσαλονίκης «Το Στέκι».