Χειροπέδες σε 29χρονο που λήστεψε ηλικιωμένη μόλις βγήκε από την τράπεζα

Τέλος στην εγκληματική δράση νεαρού ληστή έθεσαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν άμεσα υπόθεση ληστείας σε βάρος 73χρονης, με λεία αναληφθέν χρηματικό ποσό.

 

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 29χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Χθες το πρωί ο 29χρονος, αφού αντιλήφθηκε την είσοδο της ηλικιωμένης σε τραπεζικό κατάστημα της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια συνεργού του που αναζητείται, πλησίασε και προξένησε φθορά στο ελαστικό του σταθμευμένου αυτοκινήτου της, με σκοπό να δυσχεράνει τη μετακίνησή του.

Κατά την έξοδό από το τραπεζικό υποκατάστημα και την επιβίβαση του θύματος στο όχημα του, οι δράστες αφαίρεσαν από τη θέση του συνοδηγού τσάντα, η οποία, εκτός από κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, περιείχε 17.522 ευρώ, το οποίο προερχόταν από την ανάληψη που μόλις είχε πραγματοποιήσει η ηλικιωμένη.

Σημειώνεται ότι, στην κατοχή του 29χρονου άντρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του κλαπέντος χρηματικού ποσού, καθώς και τα κοσμήματα, ενώ παράλληλα ο δράστης υπέδειξε το σημείο όπου απέρριψε την τσάντα και τα προσωπικά έγγραφα της παθούσας.

Η αφαιρεθείσα τσάντα και τα κατασχεμένα κλοπιμαία, αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

 

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, προτείνονται τα ακόλουθα:

 

Πως θα προστατέψετε τα χρήματα που αναλαμβάνετε από Τράπεζες:

 

Προσέξτε για άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική σας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώστε διακριτικά τη Διεύθυνση ή τον Ταμία.

 

Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα αναλάβει από Τράπεζες μέσα στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επίδοξοι “διαρρήκτες” να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.

 

Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων και αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο να μην σταματάτε σε διάφορα σημεία.

 

Αν αυτό είναι αναγκαίο, μην αφήνετε την τσάντα στο αυτοκίνητό σας και σταθμεύετε πάντα σε πολυσύχναστο σημείο.

 

Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν, τηλεφωνείστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.

 

Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.

 

Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα προτιμείστε να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.astynomia.gr στο πεδίο Οδηγός του πολίτη.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr