Πορτοφολάς παραπλανούσε τα θύματα του πουλώντας εικόνες

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 26χρονος αλλοδαπός άνδρας που ενέχεται σε σωρεία κλοπών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

 
Ο 26χρονος με τη μέθοδο της απασχόλησης και με το πρόσχημα πώλησης πλαστικοποιημένων εικόνων θρησκευτικού περιεχομένου, αφαιρούσε από τα θύματά του πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

 
Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες κλοπές» και «Ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ήδη καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. 

 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος, από τον Ιούνιο του 2013 έως και το Μάιο του τρέχοντος έτους, με το πρόσχημα πώλησης πλαστικοποιημένων θρησκευτικών εικόνων και χωρίς να γίνεται αντιληπτός, διέπραξε συνολικά 15 κλοπές σε βάρος θαμώνων καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς και σε βάρος διερχομένων σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 
Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, από τα θύματά του αφαίρεσε συνολικά 11 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό άνω των 500 ευρώ, που περιεχόταν στα κλεμμένα πορτοφόλια.

 
Ο 26χρονος κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αστυνομικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.