Αθωώθηκε 25χρονος φοιτητής για ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 25χρονος αναρχικός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία, τον Ιούλιο του 2010, σε λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αποσπώντας 8.000 ευρώ.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 10 ετών και τεσσάρων μηνών. Μετά την αθωωτική απόφαση, ο νεαρός -κατά δήλωση της συνηγόρου του- αποφυλακίζεται άμεσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο.

 

Ο νεαρός φοιτητής κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση με βάση γενετικό υλικό που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βρέθηκε σε μαντίλι κοντά στο σημείο που διαπράχθηκε η ληστεία. Ο 25χρονος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τη ληστεία, αμφισβητώντας το επίμαχο DNA, που κατά τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του, ήταν αναμεμειγμένο με άλλο DNA.

 

Κανείς εκ των μαρτύρων που κατέθεσαν στη δίκη δεν τον αναγνώρισε, ενώ αθωωτική, λόγω αμφιβολιών, ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Ο 25χρονος αναρχικός δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

 

Ο ίδιος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα για την επίθεση με γκαζάκια, τον Οκτώβριο του 2010, σε σταθμευμένο όχημα της ΔΕΗ κοντά σε εργοτάξιο τής Επιχείρησης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο -κατά μετατροπή του δικαστηρίου- για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ στη συνέχεια ξαναβρέθηκε στο εδώλιο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία όμως που μετατράπηκε σε συμμορία, για την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.