Το πρόγραμμα του 3ου Thessaloniki Pride

Στις 20 και 21 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται για τρίτη χρονιά τοThessaloniki Pride, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

 

Με σύνθημα «Ώρα για μας» οι συμμετέχοντες κι οι συμμετέχουσες στο 3ο Thessaloniki Pride στέλνουν «το μήνυμα ότι είναι ώρα η νέα γενιά να πάρει τη σκυτάλη και να ακουστεί και η φωνή των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς δημόσια και καθαρά».

 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πλημμυρίσουν τους χώρους του φεστιβάλ και να γεμίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης διεκδικώντας αξιοπρέπεια και ισότητα για όλους και όλες.

 

Το φεστιβάλ ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Ιουνίου, στο δημαρχείο με εκθέσεις, συζητήσεις και προβολές. Το ίδιο βράδυ το pride βγαίνει στο δρόμο στην περιοχή της Βαλαωρίτου με street theater (οδός Καθολικών) και street party (πλ. Χρηματιστηρίου).

 

Το μεσημέρι της επομένης, Σάββατο 21 Ιουνίου, στο Pride Forum στο δημαρχείο ο παιδικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο κοινωνικός στιγματισμός και άλλα ζητήματα των LGBT νέων μπαίνουν στη δημόσια ατζέντα.

 

Αργά το απόγευμα το πλήθος συγκεντρώνεται στο Λευκό Πύργο όπου η εκδήλωση κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση στις 19:30. Η παρέλαση καταλήγει πάλι πίσω στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, που φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το διήμερο κλείνει θεαματικά με τη μεγάλη υπαίθρια συναυλία.