«Αν δεν πάμε καλά θα φταίω εγώ» δήλωσε ο Αναστασιάδης

Απολαυστικός ήταν στην παρουσίασή του ο Άγγελος Αναστασιάδης από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δίνοντας το στίγμα για τη λειτουργία της ομάδας τη νέα χρονιά.

 

Αρχικά τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, και πως όταν δεν πάει καλά θα φταίει ο ίδιος. Παράλληλα, τόνισε πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε η διαιτησία, ούτε η Αθήνα, ούτε κανένας, παρά μόνο ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Και αυτό θα προσπαθήσει ο Αναστασιάδης να αλλάξει αρχικά από τα αποδυτήρια.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας και ο νέος προπονητής της ομάδας βρίσκονται στην αίθουσα Τύπου και βγαίνουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Σας παρουσιάζω τον κύριο Άγγελο Αναστασιάδη. Ξεκινάμε μία καινούργια σελίδα. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Βρύζας και τον λόγο πήρε ο 61χρονος προπονητής:

«Να σας χαιρετήσω όλους, μετά από αρκετό καιρό στα ίδια λημέρια. Αναβαθμισμένα βέβαια πολύ. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ στον κ. Σαββίδη που μου έκανε την τιμή να μου εμπιστευτεί την ομάδα. Τον Ζήση Βρύζα που είναι ο πρόεδρος της ομάδας και θα είναι άμεσος συνεργάτης μου. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο, ο οποίος στο μεγαλύτερο του ποσοστό έδειξε τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη σε εμένα.

Πρέπει να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, αλλά και να πω ότι έχω ποσοστό ευθύνης για το έργο που αναλαμβάνω. Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, ίσως μπορεί και παραπάνω. Νιώθω όμως ότι είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Ελπίζω να μας βοηθήσει όλους και πρώτα εμένα η Παναγιά να κάνω το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων και των φίλων της ομάδας πραγματικότητα. Η ευθύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Χρειάζεται πάρα μα πάρα πολύ δουλειά, συνεχής κι όπως είπα να μας βοηθήσει όλους ο Θεός να τα κάνουμε καλά. Δεν είναι ούτε ώρες για πανηγυρισμούς γιατί ακούω πάρα πολλά, θα κάνουμε εκείνο θα κάνουμε το άλλο. Εμένα γνωρίζεται ποια είναι η φιλοσοφία μου και ποια είναι η αρχή μου. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε τον Μάιο καλά. Κι ο στόχος είναι αυτός, να είμαστε τον Μάιο καλά. Ξέρω ότι έχετε πρόβλημα με εμένα. Το γνωρίζω.

Γνωρίζω και ποια είναι η δουλειά σας. Μη νομίζετε ότι δε γνωρίζω τι κάνετε. Αλλά δυστυχώς για εσάς, εμάς η δουλειά μας είναι αλλιώς. Πρέπει να δίνουμε σε εσάς αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας κι όχι για το προσωπικό μας καλό. Η δουλειά που γίνεται εδώ δε θα γίνεται για το καλό του ενός. Η δουλειά αυτή γίνεται για το καλό της ομάδας κι εσείς θα παίρνετε αυτά για το καλό της ομάδας.

Εμάς θα μπορούσαμε να σας δίνουμε να γράφετε συνέχεια από δύο σελίδες ο καθένας, θα ήταν πάρα πολύ καλό και για εσάς και για εμάς, αλλά δυστυχώς δε θα είναι καλό για την ομάδα. Με γνωρίζετε ότι θέλω να εξηγούμαι από την αρχή για να μην παρεξηγούμε. Μερικοί θα το παρεξηγήσετε γιατί είναι ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας.

Δεν το έχω κάνει ποτέ. Ενάντια στα συμφέροντα τα δικά μου για το καλό της ομάδας μπορώ να πάω και το έχω κάνει επανειλημμένως. Αλλά εναντίον του ΠΑΟΚ απαγορεύεται. Δεν μπορεί να γίνει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε όλοι μαζί»,

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

 

Κύριε Βρύζα όλοι γνωρίζουμε ότι πριν δύο χρόνια είχατε κάνει ένα ραντεβού με τον κ. Αναστασιάδη. Γιατί δεν κάνατε εσείς αυτό που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης;

«Έχετε την τάση να βρίσκεται ίντριγκες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία συζήτηση που υπήρξε μεταξύ μας για πιθανή συνεργασία».  

 

Ίσχυσε και φέτος αυτό που λέτε πάντα ότι αν σας καλέσει ο ΠΑΟΚ πάντα έρχεστε; Κάνατε δεύτερη σκέψη, τι ίσχυσε φέτος;

«H καλύτερη απάντηση είναι ότι είμαι εδώ. Ξέρετε ότι το δηλώνω και δεν το παίρνω ποτέ πίσω. Με κάλεσαν τώρα και είμαι εδώ».

 

Έχετε στο μυαλό σας έναν συγκεκριμένο τρόπου που θέλετε να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ ή είναι νωρίς ενόψει προσθηκών και αποχωρήσεων;

«Δε με γνωρίζετε εσείς; Αν θα με γνωρίζετε είναι περιττή η ερώτηση. Δεν υπάρχει ένα σύστημα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά συστήματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει πάντα το καλύτερο σύστημα εκείνο που κερδίζει τους αντιπάλους. Κι εμείς θα τα μάθουμε όλα τα συστήματα. Δε θα υπάρξει σύστημα που να μην το ξέρει ο ΠΑΟΚ και να μην το παίζει ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά.  Κι αυτό είναι μέλημα δικό μου καθαρά. Και για να σας βγάλω από τις απορίες. Μέχρι τώρα δεν ξέρω τι γινόταν με τους προηγούμενες προπονητές και δε με ενδιαφέρει. Με ενδιέφερε σαν ΠΑΟΚτσής να πήγαινε η ομάδα καλά. Ό,τι δηλαδή ενδιαφέρει κι όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Παρακαλούσα κι εγώ να πηγαίνει η ομάδα καλά. Αυτό και σταματούσαμε εκεί. Τώρα η ευθύνη είναι μεγάλη. Τώρα αν η ομάδα πηγαίνει καλά, το θέλουμε όλοι κι αυτό είναι το μέλημα. Αν δεν πηγαίνει καλά τότε φταίει ο προπονητής κι αυτός ο προπονητής είμαι εγώ. Να το ξεκαθαρίσουμε για να μη μου το ζητάτε. Όταν η ομάδα δε θα πηγαίνει καλά θα φταίει ο Αναστασιάδης. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Η λέξη δικαιολογία δεν υπάρχει. Άκουγα διάφορα. Έφταιγε εκείνο, έφταιγε εκείνο, φταίνε οι διαιτητές. Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Είπα ένα κομμάτι. Μας φταίει η Αθήνα, μας φταίει το ένα ή το άλλο. Δε μας φταίει κανείς. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς με πρώτο εμένα που είμαι υπεύθυνος της ομάδας, αυτά όλα να τα περάσουμε. Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά λοιπόν. Εγώ τα λέω από το 1996 και τα έχω ξεχάσει από τότε. Να τα κάνουμε πράξη και τώρα. Μεγάλη ευθύνη, πολλή δουλειά. Να με βοηθήσει η Παναγία να τα κάνω καλά. Σας ενημέρωσα όλους, ενημερώνω και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δε μας φταίει κανείς. Κανείς επαναλαμβάνω. Αυτό να γίνει πεποίθηση. Κι αυτό θα είναι το πρώτο μήνυμα που θα περάσει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η διαφορετική φιλοσοφία με εμένα. Θα το γνωρίσετε πρώτα εσείς και θα το μάθουν και τα παιδιά πολύ καλά. Δικαιολογίες σημαίνει δεν παίρνεις τίποτα. Κι όταν δικαιολογείσαι λες ψέματα, κι εγώ τα σιχαίνομαι. Τα ξεκαθαρίζουμε όλα από την αρχή για να είμαστε εντάξει. Πολύ μεγάλο το βάρος πολλή μεγάλη η δουλειά αλλά αλλιώς δεν πάει μπροστά το καράβι».

 

Σε αυτό το διάστημα των 2,5 εβδομάδων που βρίσκεται σε συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα αν έχετε δει να έχει αλλάξει κάτι στη λειτουργία της ομάδας και δεύτερο επειδή την προηγούμενη φορά υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα το 2003 εννοώ, αν το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν είναι ένα συν για εσάς για τη δουλειά που θα κάνετε.

«Για το πρώτο σκέλος δεν μπορώ ακόμα να απαντήσω. Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ. Να πω τι διαφορά από πέρυσι; Δε νομίζω ότι ο προηγούμενος προπονητής που ήταν πέρυσι εδώ, ασχολήθηκε με τα θέματα που ασχολούμαστε εμείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κι όχι μόνο εγώ και οι συνεργάτες μου. Αυτό είναι το ένα. Και δεν είναι μόνοι αυτοί που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλοι που βοηθάν την ομάδα έτσι και δεν τον ξέρετε εσείς και δε χρειάζεται να τον γνωρίζετε.  Το δεύτερο σκέλος είναι θετικό, αλλά φέρνει και περισσότερη ευθύνη. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον. Τότε υπήρχε και τη γνώριζε όλος ο κόσμος. Εγώ μιλάω πάντα στην αρχή και μετά στο τέλος. Σας έλεγα τότε ότι μας έδωσε ο Θεός πολλά παραπάνω από ότι αξίζαμε. Ήταν τότε σα να πήραμε το Champions League. Γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, τα οποία ούτε τα μισά δεν έβγαιναν έξω. Γιατί αν έβγαιναν και τα υπόλοιπα η ομάδα δε θα κέρδιζε τίποτα. Τώρα που δεν υπάρχει επιπλέον δικαιολογία πλέον είναι αυτός, ότι έχουμε λυμένα αυτά τα προβλήματα».

 

Από την πρώτη μελέτη του ρόστερ, τι εντυπώσεις αποκομίσατε; Ποια είναι η πρώτη εικόνα σας;

«Θα σας μιλήσω για αυτά όταν έχω την αγωνιστική εικόνα. Τώρα έχω εικόνα μόνο με τα ονόματα που βλέπω. Όταν την έχω αγωνιστική τότε θα την ακούσετε».

 

Γιατί χρειάστηκε να περάσουν τόσες ημέρες από την πρώτη συμφωνία με τον κ. Σαββίδη μέχρι να φτάσουμε στις υπογραφές των συμβολαίων και στη σημερινή σας παρουσίαση; Είναι στις προθέσεις σας να είναι στο τεχνικό επιτελείο και ο Πάμπλο Γκαρσία;

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Θα σας εξηγήσω. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι εδώ έξω. Είχαμε συναντήσεις, αν δε δοθεί το οκ δεν είναι η ομάδα παίρνουμε τις αποφάσεις έτσι. Εγώ εδώ και τόσες ημέρες δε μιλούσα αν δεν υπέγραφα το συμβόλαιο. Αν δεν υπογράψεις δεν είσαι προπονητής. Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία θα υπογράψει, τότε θα ανακοινωθεί. Είναι σα να με ρωτάτε αν ψάχνουμε για παίκτες. Θα ανακοινωθούν ότι θα υπογραφεί το συμβόλαιο τους όμως. Η απόφαση η δική μας είναι και είναι σύμφωνος και ο μεγαλομέτοχος, ότι εμείς δε θα γίνουμε διαφημιστές των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο και αυτομάτως όταν θα εμφανιστεί ένα όνομα παίζουμε το παιχνίδι των μάνατζερς, παίζουμε το παιχνίδι όλων αυτών. Εμείς είμαστε εδώ για να καλύπτουμε τα συμφέροντα της ομάδας σε όλες τις πλευρές. Από το οικονομικό μέχρι το αγωνιστικό. Κι όλα αυτά είναι ένα ρολόι, το οποίο πρέπει να το κουρδίσουμε καλά. Θα με ρωτήσετε για μεταγραφές. Προφανώς και ψάχνουμε καθημερινά κι εγώ κι ο πρόεδρος. Αλλά θα το μάθετε όταν θα πέσουμε και οι υπογραφές, κι έτσι είναι και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Καλό θα ήταν να είναι μαζί μας ο Γκαρσία σήμερα. Αλλά περιμένουμε το οκ γιατί υπάρχουν πλέον αρχές σε αυτή την ομάδα από τον μεγαλομέτοχο. Αν είναι οκ θα ανακοινωθεί και αν όχι δε θα ανακοινωθεί και δε χρειάζεται να μάθετε και το γιατί, δεν απασχολεί και κανέναν νομίζω».

 

Σε αυτά τα δέκα χρόνια που λείπετε από τον ΠΑΟΚ, αυτό που λείπει από την ομάδα είναι ένας τίτλος κι είστε ο τελευταίος που πανηγύρισε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι που ζητάει κι ο κόσμος τόσα χρόνια. Ένα σχόλιο.

«Εσείς πιστεύετε τον τίτλο τον ζητάει ο κόσμος; Λάθος κάνετε. Η ομάδα αυτή είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να λες είμαι μεγάλη ομάδα και να μην το ζητάς αυτό. Το θέμα είναι πως θα το πάρεις αυτό, πως θα το κατακτήσεις. Εγώ παρακαλάω την Παναγία να κάνουμε τον Μάιο ότι δεν κάναμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Να με φωτίσει, να με βοηθήσει κι εμένα και τα παιδιά και όλους αυτούς, όλους εμάς. Αλλά να πω κάτι και στον κόσμο που είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Η βοήθεια του στο 99% των περιπτώσεων είναι πολύ μεγάλη. Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Μπορεί στις 99 φορές να είσαι εκεί και τη μία να τα κάνεις κομμάτια. Και ζητάω αυτή η μία να μην υπάρξει. Και ξέρετε γιατί το λέω; Γιατί αν θα γίνει αυτό μία φορά από τον κόσμο το παίρνουν όλοι οι άλλοι με πρώτους εμάς και το κάνουν δικαιολογία. Να το ακολουθήσει αυτό ο κόσμος και να είναι εδώ 100% και να μη φτάσει κανείς να κατηγορήσει αυτό το λαό ότι ήταν εμπόδιο στον στόχο αυτό. Εγώ πάντα ενημερώνω για την κατάσταση προτού συμβεί. Ξέρω το πάθος, τα ξέρω όλα από 15 χρονών είμαι εδώ. Έχω συμπληρώσει 45 χρόνια και παραπάνω στον ΠΑΟΚ, είτε είμαι εδώ είτε είμαι αλλού είμαι εδώ. Πρέπει ο κόσμος να το πάρει το μήνυμα. Να πάμε όλοι μαζί. Μπορεί να κάνουμε λάθη με πρώτο εμένα. Όποιος δουλεύει περισσότερο κάνει και περισσότερα λάθη».

 

Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

«Σας είπα τους στόχους τους βάζει η ομάδα και τους έχει αυτή η ομάδα προτού ξεκινήσει τους υψηλούς στόχους. Τι μπορεί να ζητήσει μία μεγάλη ομάδα; Όλα τα ζητάει ο ΠΑΟΚ από μόνος του. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το πω, αλλά θα το πω όταν το δουλέψουμε και δούμε τι κάνουν και οι άλλοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό με ενδιαφέρει».

 

Στις δύο εβδομάδες που δουλεύετε έχετε κατασταλάξει για το μέλλον αυτών που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται είτε γιατί είναι ελεύθεροι είτε γιατί έληξε ο δανεισμός τους;

«Αυτοί που είναι ελεύθεροι εξαρτάται και από αυτούς, είναι και τα οικονομικά, είναι πολλά πράγματα. Για αυτούς που είναι εδώ και έχουν συμβόλαιο, θα τους δούμε αγωνιστικά και θα αποφασίσουμε. Σας δίνω και μία είδηση έχουν κληθεί εδώ ο Μαντούρο και ο Μάρτενς να είναι μία εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας εδώ γιατί αυτοί χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Θα είναι εδώ και θα δουλέψουμε μαζί τους, για να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά. Να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα όταν επιστρέψει για να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

 

Σκεφτήκατε ότι κάτι να επηρεάσει αρνητικά την πορεία σας στην ομάδα, κάτι που δεν αφορά τις δυνατότητες σας, κάτι πέρα από αυτά;

«Κάθε φορά που ξεκινάει μία χρονιά σε οποιαδήποτε ομάδα και να είμαι, έχω το ίδιο άγχος που είχα την πρώτη φορά. Μην τα μπερδέψετε δεν έχω φόβο. Αυτή η λέξη δεν υπάρχει σε μένα. Έχω άγχος πως αυτό το καράβι θα το βγάλουμε στη φουρτούνα και να αντέξει».

 

Μπορείτε να μας πείτε τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ σε χαρακτηριστικά παικτών με βάση ό,τι έχετε δει;

«Δε θα σας πω τίποτα τώρα».

 

Ποιος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θεωρείται ότι πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ όχι αγωνιστικά, στη φιλοσοφία της ομάδας για να έρθουν οι τίτλοι στην ομάδα;

«Ακούγονται πολλά πράγματα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λένε με βρίζει και δεν μπορώ να παίξω. Μα αν δεν μπορείς να αντέξεις το βουητό της Τούμπας δεν μπορείς να κάνει πρωταθλητισμό. Ένα κομμάτι λοιπόν είναι αυτό. Ο κόσμος έρχεται να σε χειροκροτήσει και να σε γιουχάρει. Η ευθύνη είναι δική μας λοιπόν, δεν είναι του κόσμου. Στο χέρι μας είναι να μας χειροκροτεί. Το ζήτησα από τον κόσμο να στηρίξει μέχρι το 94, 95 και το κάνει. Και φέτος ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε πολλές φορές στο τέλος. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο είναι δεν μπορούμε να τρέχουμε στους διαιτητές και να κάνουμε κακό στον ΠΑΟΚ. Αυτό σας βολεύει και είναι δικαιολογία και δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Η δικαιολογία για το κατεστημένο της Αθήνας. Εμείς τη χρονιά που πήραμε το Κύπελλο πήραμε και 120 εκατομμύρια έξτρα, ξέρετε γιατί; Κύπελλο ήθους, δεν είχαμε κόκκινη κάρτα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να βγάλουμε το καράβι στην τρικυμία με τα λιγότερα δικά μας προβλήματα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Αν είμαστε καλά εμείς τότε όλα θα μας πάνε καλά. Ας μας βοηθήσει η Παναγία. Δεν περιμένω εγώ βοήθεια από κανέναν. Εγώ γνωρίζω που ήρθα. Προτού ήρθα υπάρχει μία απειλή και κοιμάμαι με αυτή την απειλή. Δεν ξεχνάω τι έκανα τόσα χρόνια εδώ, τι έχω κάνει και τι έχω περάσει εδώ. Στη βιογραφία του Φέργκιουσον εκείνος γράφει στα 25 χρόνια δεν ένιωσα ποτέ απειλή. Εγώ προτού υπογράψω η απειλή είναι εδώ. Να σας πω ένα παραδειγματάκι; Ήδη γράφετε δεν μπορεί με τους μεγάλους παίκτες, δεν τα πάει καλά. Είναι δέκα χρόνια πίσω. Η απειλή πλέκεται σαν αράχνη. Δεν τη φοβάμαι αυτή την απειλή. Μόνο τον Θεό φοβάμαι, κανέναν άλλον, γι’ αυτό είμαι εδώ. Θα με λοιδορήσουν πάλι, τα έχει πάλι με την Παναγιά. Και τι να κάνω; Που να πάω; Αν πάρουμε τίτλο, θα τον έχει δώσει η Παναγία και σας το λέω τώρα και μην πείτε τον πήρε τον τίτλο ο Αναστασιάδης».

 

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ τερματίζει δεύτερος. Ποια η διαφορά από την πρώτη θέση; Πείτε μας λίγα πράγματα για τον άνθρωπο Ιβάν Σαββίδη που έχετε γνωρίσει.

«Στο πρώτο απάντησα με λεπτομέρειες ήδη. Για τον μεγαλομέτοχο θα πω ότι αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Δεν υπάρχει Άρης, Ηρακλής, Καλαμαριά. Κάποτε ήταν πέντε ομάδες. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Εμένα ξέρετε δε μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά».

 

Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη δε δίνει σιγουριά σε σχέση με το παρελθόν;

«Δεν έχουμε δικαιολογία πλέον. Όλα είναι καλά. Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν να έχουν λυθεί αυτά και είπα η ευθύνη είναι πιο βαριά για εμάς πλέον».

 

Κάποιοι λένε ότι έρχεται ο Αναστασιάδης, θα φέρει παίκτες σαν τον Αμαφούλε θα πέσει το μπάτζετ. Θέλετε να πείτε κάτι για όλα αυτά; Και πέρυσι δόθηκε η εντύπωση ότι ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά χωρίς αποτέλεσμα.

«Τον καημένο τον Αμαφούλε. Κόστισε 30 χιλιάρικα. Εδώ έχουν φαγωθεί 300 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν 19 χρονών, βαρέθηκα να το ακούω στα ραδιόφωνα. Να τα έδινα από την τσέπη μου να γλιτώσω. Τι να πρωτοθυμηθώ για να μην κλαίω και να γελάω με όλα αυτά. Αυτές τις ερωτήσεις για το μπάτζετ τις κάνουν στο τέλος. Το σημαντικό είναι τι θα κάνουμε τον Μάιο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, υπάλληλοι που πληρώνονται, που ασχολούνται γύρω από τον ΠΑΟΚ. Πάντα λέω στους ποδοσφαιριστές το εξής. Κοιτάζει ο ένας τον άλλο και λένε παίρνουμε λίγα χρήματα ή πολλά χρήματα. Τους λέω παλικάρια αν εμείς το καλοκαίρι πάρουμε έναν τίτλο, όλα λεφτά και αν μας δώσει είναι λίγα για τη χαρά που θα δώσουμε στον ίδιο, για τις θυσίες που έχει κάνει για την ομάδα και σε κάθε οπαδό ξεχωριστά. Αυτό δεν πληρώνεται όσα εκατομμύρια και αν δώσεις. Αλλά αν το ακουμπήσεις πρώτα. Αυτό ισχύει και για τον προπονητή. Εκτιμάς πρώτα».