Θεσσαλονίκη: Εργασίες στην Εγνατία την Κυριακή

Σε εργασίες συντήρησης αν το επιτρέψει ο καιρός, θα προβεί ο κεντρικός δήμος της πόλης, στην Εγνατία, αυτήν την Κυριακή.

 

Συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος της οδού, τμηματικά θα γίνουν οι εργασίες και στα δύο ρεύματα πορείας – στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας – και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο τμήμα του οδοστρώματος.

Επιπλέον, στο τμήμα από Τανταλίδη έως Ι. Δραγούμη στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, θα εκτελεσθούν εργασίες στην ειδική λωρίδα κίνησης των λεωφορείων, στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

Η εργασίες θα ξεκινήσουν από τις 06:30 π.μ. και το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00€, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 m2 στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία, Μητροπόλεως και Τσιμισκή, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κ. α