Απαγορεύονται την Κυριακή οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Την απαγόρευση των υπαίθριων συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη, αύριο Κυριακή, αποφάσισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τζιμόπουλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη για να προφυλαχθεί η πόλη από το ενδεχόμενο επεισοδίων, καθώς είχε προγραμματισθεί να γίνει συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αλλά και αντισυγκέντρωση από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Η απαγόρευση, που ισχύει από τις 6 το πρωί της Κυριακής 15 Ιουνίου μέχρι τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, αφορά στην περιοχή που οριοθετείται από τις  οδούς Τσιμισκή – Λ. Στρατού – Μπιζανίου – Λ. Νίκης – Παύλου Μελά – Νικ. Φωκά, καθώς και  στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις παραπάνω οδούς.

 

Δείτε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εργασίες στην Εγνατία την Κυριακή

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης την Κυριακή