Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Street Art στους χώρους της ΔΕΘ

Η τέχνη έχει πολλές μορφές… Η μουσική και τα εικαστικά “παντρεύονται” με την τεχνολογία και συνυπάρχουν δημιουργικά όχι μόνο στην “προστατευμένη” σκηνή των αιθουσών αλλά και στο δρόμο, σε ανοιχτούς χώρους που χωρούν πολλούς και πολλές εκφράσεις και εκφάνσεις της τέχνης τους.

 

Το Street Art Festival Thessaloniki είναι το “βήμα” που προσφέρει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, σε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών στο διήμερο που ξεκινά από σήμερα στις 5 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ. ακριβώς κάτω από τα πανεπιστήμια, μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες (μουσικοί, ζωγράφοι, σχεδιαστές, εικαστικοί) συνθέτουν τα 20 διαφορετικά σχήματα που ανεβαίνουν στη σκηνή για να παίξουν στους ρυθμούς της hip hop, reggae, dub, rock) να δημιουργήσουν γκράφιτι σε 180 τ.μ. Επιφάνειας, να κάνουν skate επιδείξεις και διαγωνισμούς.

 

“Βασικός στόχος και όνειρό μας είναι να γνωρίσουμε στο κοινό τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί και κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας. Να δημιουργήσουμε έναν ετήσιο θεσμό – πάρτι στη Θεσσαλονίκη, για την πόλη μας και τους νέους της αλλά και όχι μόνο. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και του εξωτερικού βάζουν τα δυνατά τους για να αποτυπώσουν και να δείξουν στο κοινό τις νέες μορφές και τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου” υποστηρίζουν οι διοργανωτές και συντελεστές της “τέχνης του δρόμου”.

 

Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη και οι παραστάσεις θα διαρκούν από τις 5 το απόγευμα ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.