Τίποτα ΔΕΘ τους σταματά

Και ο χώρος της ΔΕΘ περιλαμβάνεται στα ακίνητα της θεσσαλονίκης που πρόκειται να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Την ενημέρωση του δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών της θεσσαλονίκης για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με ακίνητα της πόλης ζήτησε ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη.

«Υπάρχουν πολλά ακίνητα της θεσσαλονίκης στη λίστα με τα προς αξιολόγηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι και η ΔΕΘ είναι μέσα. Δεν προορίζονται όλα προς πώληση. υπάρχουν κι άλλες μορφές αξιοποίησής τους, τις οποίες εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο Γ.Μπουτάρης «Το πρόβλημα είναι ότι, πέραν της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ, τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι πολίτες της θεσσαλονίκης δεν γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το κάθε ακίνητο», προσθέτει. Για το λόγο αυτό, ο Γ.Μπουτάρης κάλεσε το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γ.Εμίρη, να παραστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερώσει παρατάξεις, φορείς και πολίτες σχετικά με τα σχέδια του Ταμείου για τα ακίνητα της θεσσαλονίκης που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση. Ακόμη δεν έχει οριστεί πότε θα γίνει αυτή η συνεδρίαση, αλλά, όπως λέει ο Γ. Μπουτάρης, αν αυτή η συνεδρίαση γίνει πριν οπό τον Σεπτέμβριο, θα κληθούν να παραστούν και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι θεσσαλονίκης.

 

Όσον αφορά στα 19 στρέμματα της Νέας Παραλίας, ο Γ Μπουτάρης υπογραμμίζει ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, σύμφωνα με το οποίο η Νέα Παραλία ανήκε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και όχι στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό εμποδίζει οποιοδήποτε σχέδιο αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της Νέας Παραλίας από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την ενδεχόμενη κατασκευή μαρίνας, ακόμη και την κατασκευή των σταθμών μετεπιβίβασης των επιβατών που θα χρησιμοποιούν τα καραβάκια της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να κατασκευάσει τους σταθμούς σε έκταση που δεν του ανήκει.

Μέσα στα σχέδια του δήμου θεσσαλονίκης, πέρα από τη συνεννόηση που βρίσκεται με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο θεσσαλονίκης και τον Όμιλο Φίλων θαλάσσης, είναι η διεκδίκηση της Νέος Παραλίας.

Παράλληλα πρόκειται να υποβάλει ολοκληρωμένη μελέτη για τον Θερμαϊκό κόλπο, η οποία θα περιλαμβάνει και τα σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας, αλλά και την θαλάσσια αστική συγκοινωνία.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, Ανδρέα Κουράκη, πρόκειται για ένα σχέδιο ανάπτυξης δραστηριοτήτων, με χρηματοδότηση από τη δεύτερη προγραμματική ημερίδα, ώστε ως το 2020 να μπορέσουν να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δραστηριότητες.

 

Πηγή: Ελευθεροτυπία