Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο του ΑΠΘ και στάση εργασίας

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, ενώ προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, από την οποία ζήτησαν να πάρει έμπρακτα θέση στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας, στηρίζοντας το προσωπικό που έχει πληγεί από το μέτρο.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Γιάννης Κουρμούλης ενημέρωσε τη Σύγκλητο ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη για επαναπρόσληψη 600 υπαλλήλων, προβλέπονται για το ΑΠΘ 84 θέσεις, ενώ το σύνολο των διαθεσίμων του ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι 140.

 

Η Σύγκλητος συζήτησε τόσο το θέμα της ένταξης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ του ΑΠΘ σε θέσεις κατηγορίας ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) -στο οποίο δεν φάνηκε να συναινεί- όσο και την ένταξη προσωπικού ΕΤΕΠ στην κατηγορία ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).

 

Την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, οι υπάλληλοι του ΑΠΘ θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης, από τις 7.00 π.μ., ζητώντας να μην απολυθεί κανείς και να βρεθούν θέσεις για όλους τους διαθέσιμους, μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

 

Δείτε επίσης:

Διοικητικοί ΑΕΙ: Νέα 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή