Γιάννης Μπουτάρης: «Οι τοπικοί φορείς πρέπει να αποφασίζουν για τις Κυριακές»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, θα έπρεπε να αποφασίσουν αν τα καταστήματα θα λειτουργούν και τις Κυριακές, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση.

«Με ποια λογική θα πρέπει να αποφασίζει η Αθήνα και όχι οι τοπικοί φορείς σε κάθε πόλη. Και πως είναι δυνατόν να ισχύει για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης αυτό που ισχύει για τη Ρόδο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να «αποκλείονται οι τοπικές φωνές σε τόσο σημαντικά ζητήματα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μπουτάρης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και στα θέματα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση. Είπε ότι στη Θεσσαλονίκη 180 δημοτικοί αστυνομικοί συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και υπογράμμισε ότι τελικά το δημόσιο δεν εξοικονόμησε χρήματα από τη διαθεσιμότητα. 

«Στην πόλη επικρατεί κυριολεκτικά ένα μπάχαλο από την έλλειψη αστυνόμευσης. Ας υποθέσουμε ότι θα αναλάβουν την αστυνόμευση σεκιουριτάδες. Μα αυτοί δεν θα πληρώνονται;», αναρωτήθηκε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε σε εκδήλωση, με θέμα: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014: Προκλήσεις και προοπτικές για τους νέους της Ευρώπης». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Βιβλίου –Πολιτισμού, που είναι αφιερωμένο στο έτος εορτασμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».