Τσιμισκή: Διέλευση με οδηγό την.. υπομονή

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγεται από σήμερα και έως την Κυριακή η κυκλοφορία στην οδό Τσιμισκή, λόγω προγραμματισμένων έργων ασφαλτόστρωσης στα σημεία της οδού που έχουν υποστεί φθορές.

 

Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, αν και όπως επισημαίνεται από την αρμόδια αντιδημαρχία θεσσαλονίκης, σε καμία φάση του έργου η Τσιμισκή δε θα κλείσει ολοκληρωτικά, παρά θα αποκλείεται μόνο το κομμάτι στο οποίο εκτελούνται τα έργα.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να τελειώσει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο», τονίζει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, που θα γίνουν από την πλατεία ΧΑΝΘ έως το ύψος της οδού I. Δραγούμη, θα ξεκινήσουν από τη ΧΑΝΘ. Οι εργασίες ξεκινούν στις 6.30 το πρωί και θα εκτελεστούν τμηματικά. Κάθε τμήμα του οδοστρώματος θα ολοκληρώνεται και θα παραδίδεται στην κυκλοφορία την ίδια μέρα μετά τις 8 το βράδυ και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας και δε θα υπάρξει αποκλεισμός καμιάς διασταύρωσης.

 

Τα έργα θα αφορούν κυρίως τις λεωφορειολωρίδες, οι οποίες έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες φθορές έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες φθορές. Γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε οδούς του δήμου θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κ.λπ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. Αλλωστε, οι εργασίες δε θα περιοριστούν στην Τσιμισκή, αλλά θα ακολουθήσουν οι οδοί Β. Ολγας, Β. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως, όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.

Από φθινόπωρο τα έργα στο Κλειδί

Για το φθινόπωρο μετατίθενται τελικά τα έργα συντήρησης στον κόμβο της Εγνατίας οδού στο Κλειδί Ημαθίας, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων εν όψει της τουριστικής περιόδου. Ετσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός ΑΕ», «οι εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας στον Α/Κ Κλειδιού, που είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν κατά το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουλίου 2014, αναστέλλονται, προκειμένου να μη δημιουργηθεί όχληση στην κυκλοφορία των οχημάτων εν όψει της τουριστικής περιόδου.

 

Η εκτέλεση των απαραίτητων αυτών εργασιών θα προγραμματιστεί για την προσεχή φθινοπωρινή περίοδο. Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διέλευσή τους από τον Α/Κ Κλειδιού και να τηρούν τις υποδείξεις των τοποθετημένων πινακίδων επισήμανσης κινδύνου».