Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 

Το πρόγραμμα – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση – θα “ανοίξει” στις 7, στη Νέα Παραλία (στο σημερινό “Κήπο των Εποχών, με μια εκδήλωση για την “υγεία στα χρόνια των μνημονίων και το ρατσισμό ενάντια στους φτωχούς”. Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση “Πουλιά” της ομάδας του Στεκιού Μεταναστών και η βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία λάτιν και βραζιλιάνικους ρυθμούς με τους Aperito.

 

Την Παρασκευή 27 Ιούνη, το Κοινωνικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης καλεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Μικρόπολις”, στις 19:00, για τη συζήτηση με τίτλο «Τι κάνει το Podemos; Για μία κατάληψη της εκπροσώπησης” και ομιλητή τον φιλόσοφο Juan Domingo Sanchez Estop. Ακολουθούν στο γρασίδι της φιλοσοφικής, οι συναυλίες του φεστιβάλ με τους Alien Mustangs, Background Noise Suppression και The Pol Pot Orchestra.

 

Το Σάββατο 28 Ιούνη τη σκυτάλη παίρνει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, το οποίο οργανώνει ένα μικρό φεστιβάλ στο πάρκο των Νέων Επιβατών: Στις 17:30 τουρνουά σκάκι και κουκλοθέατρο για τα παιδιά («Τενεκεδούπολη»), στις 19.00 συζήτηση με θέμα την απειλή του φασισμού στην Ευρώπη, στις 20:30 σεμινάριο αντιφασιστικής αυτοάμυνας, στις 21:30 συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα της περιοχής και λαϊκό γλέντι.