Συνελήφθησαν σύγχρονοι δουλέμποροι στην Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών από το εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

 

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις αλλοδαποί λαθροδιακινητές (3 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 1 υπήκοος Σομαλίας), σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί «Προώθησης και Διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό της Χώρας».

 

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 26-06-2014, όταν εντοπίστηκαν στο κέντρο της πόλης οι λαθροδιακινητές, τη στιγμή που επιβίβαζαν σε ταξί δεκαεννέα μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην περιοχή των Ελληνοσκοπιανών συνόρων και από εκεί να τους προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

 

Από τους λαθροδιακινούμενους, συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί (2 υπήκοοι Αφγανιστάν, 1 υπήκοος Συρίας), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν καθώς αν και δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από την Ελλάδα, διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

 

Κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

 

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες,  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.