Αντί για μετρό, πινακίδες για τους πεζούς

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 Ιούν 2014 - 07:28

Τελευταία Ενημέρωση: 07:28

Πινακίδες για τους πεζούς βάζει ο Μπουτάρης, αφού το μετρό ακόμη αργεί να… ολοκληρωθεί!

 

Στα πρότυπα των πινακίδων για τα αυτοκίνητα που γράφουν τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ πόλεων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άρχισε να τοποθετεί πινακίδες που γράφουν την απόσταση βαδίσματος προς γνωστούς προορισμούς, όπως ο Λευκός Πύργος ή ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Εκτός από τα βήματα που γράφουν οι πινακίδες για να ξέρουν οι πεζοί πόσο θα πρέπει να περπατήσουν, δίνουν πληροφορίες για τις θερμίδες που θα κάψουν περπατώντας, ενώ αναγράφουν ακόμη τον εκτιμώμενο χρόνο που θα χρειαστούν για να διανύσουν μια συγκεκριμένη απόσταση. Οι ταμπέλες αφορούν και τους ποδηλάτες, καθώς ενημερώνουν και για τον εκτιμώμενο χρόνο όσων κινούνται με ποδήλατο.

Μία από τις πρώτες πινακίδες τοποθετήθηκε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Βούλγαρη, ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν 100 πινακίδες σε επιλεγμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, στα οποία καταγράφεται μεγάλη διέλευση πεζών.

Η τοποθέτηση των πινακίδων θα κοστίσει 55.000 ευρώ, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 30% από τον δήμο.

Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν… για το καλό των δημοτών, που θα πρέπει να μάθουν να περπατάνε.

 

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου, με την οποία στο παρελθόν είχε γίνει προαναγγελία της τοποθέτησης των πινακίδων, ανέφερε: «Στόχος είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας του βαδίσματος ως προς την υγεία του κάθε ανθρώπου, καθώς μειώνει το άγχος, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και προσδίδει ελευθερία κινήσεων και σκέψης, αλλά και την άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον χωρίς να προσθέτει ρύπους και θόρυβο σε αυτό».