Να μην αυξηθεί το κόμιστρο του ΟΑΣΘ ζητά το ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ την προσεχή Τρίτη, 8 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί διοργανώνει η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

 

Όπως υποστήριξαν τα μέλη της γραμματείας Μεταφορών του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη τύπου, σήμερα, στο ΕΚΘ, μεταξύ των προτάσεων της αρμόδιας επιτροπής που εισηγείται προς το υπουργείο Μεταφορών για να ληφθούν αποφάσεις είναι και το σχέδιο για αύξηση «στο βασικό εισιτήριο δύο μετακινήσεων στο 1,20 ευρώ, από 0,90 ευρώ και στο 0,60 ευρώ το μειωμένο, που σημαίνει αύξηση 30% για τον επιβάτη», ενώ «αντίθετα, οι μέτοχοι μένουν στο απυρόβλητο, αφού στα εγγυημένα κέρδη τους σχεδιάζεται να γίνουν περικοπές μόλις της τάξεως του 2,5%». Υπογράμμισαν ότι με την πρόσφατη τροποποίηση στα θερινά δρομολόγια «από 479 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν τις καθημερινές πέρσι, φέτος θα κυκλοφορούν 447» και αντίστοιχα «τα Σαββατοκύριακα από 428 πέρσι, φέτος θα κυκλοφορούν 388» και υποστήριξαν ότι «προβλέπεται και νέα μείωση για τα χειμερινά δρομολόγια». Ζήτησαν τέλος να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ανέργους και επανέλαβαν το αίτημά τους για «αποκλειστικά δημόσια συγκοινωνία, χωρίς καμία επιχειρηματική ανάμιξη».

 

Να σημειωθεί, ότι ο ΟΑΣΘ χρωστά στους εργαζόμενους αποδοχές ενός μηνός (περίπου 3,5 εκ. ευρώ) και εάν δε βρεθεί λύση μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο προειδοποιητικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας.