Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς: Διεκδικεί μείωση των ενοικίων λόγω του… μετρό

Για να μην την… πατήσουν, όπως οι «μετρόπληκτοι» καταστηματάρχες στις οδούς Εγνατία και Δελφών (που δέχθηκαν ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα), οι έμποροι της Καλαμαριάς προσπαθούν να πάρουν από τώρα τα μέτρα τους.

 

Με ανοικτή επιστολή, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς καλεί τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων να προχωρήσουν σε γενναίες μειώσεις των ενοικίων (ακόμη και έως το 1/5 του τρέχοντος τιμήματος), επειδή η επικείμενη εγκατάσταση των εργοταξίων τού μετρό στην περιοχή δημιουργεί νέες συνθήκες.

 

Η εγκατάσταση του κεντρικού εργοταξίου στη διασταύρωση Πόντου με Μεταμορφώσεως θα οδηγήσει σε κλείσιμο της Μεταμορφώσεως μέχρι την οδό Αμισού και σε στένεμα της Πόντου στο μισό τού υπάρχοντος οδοστρώματος.

«Είναι σαφές ότι η δυσκολία πρόσβασης στο κέντρο της αγοράς θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τζίρο των καταστημάτων και μπορεί να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα σε πολλές επιχειρήσεις που δοκιμάζονται μέσα στην κρίση» αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία καλούνται οι ιδιοκτήτες να επιδείξουν διορατικότητα, επειδή «όποιο μαγαζί αδειάσει σήμερα θα ενοικιαστεί ξανά μετά από πέντε χρόνια».

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο σύλλογος προτείνει εφαρμογή μειωμένου ενοικιοστασίου από την ημέρα εγκατάστασης του εργοταξίου και επαναφορά τού προηγούμενου τιμήματος αμέσως με την έλευση του μετρό στην Καλαμαριά -το οποίο ο σύλλογος υπολογίζει ότι θα γίνει στα τέλη του 2016 ή του 2017: «Ο στόχος είναι να μην κλείσει κανένα μαγαζί. Πρέπει να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή, έστω και με’τεχνητή αναπνοή» αναφέρει στην επιστολή του, σημειώνοντας ότι το τέλος των έργων θα συμπέσει με την έξοδο από την κρίση και ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω του μετρό «θα βοηθήσει όλους μας να ανακάμψουμε και να δούμε τους τζίρους μας και τα ενοίκια να επανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα».