Όχι του Δήμου Παύλου Μελά στη μετακίνηση μαθητών του από τα σχολεία της Νεάπολης

Να συνεχίσουν να φοιτούν και τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Νεάπολης, μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης που είναι ήδη εγγεγραμμένοι εκεί, σεβόμενοι, ταυτόχρονα, το δικαίωμα των παιδιών να παραμείνουν σε πρωινό κύκλο μαθημάτων τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος. 

Η απόφαση του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλου Ματζιάρη να αποκλείσουν για άλλη μια χρονιά κάποιους μαθητές που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Πολίχνης από τα σχολεία που βρίσκονται στο Στρεμπενιώτη μας βρίσκει αντίθετους. Τέτοιες αποφάσεις διαταράσσουν τον προγραμματισμό των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε αυτά τα σχολεία και αναστατώνουν τους ίδιους τους μαθητές. Η εκπαίδευση δεν είναι αριθμοί ούτε στηρίζεται μόνο στην ευημερία αυτών. Βίαιες αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα παιδιά είναι ανεπίτρεπτες και σε καμία περίπτωση αποδεκτές. 

 

Απαιτούμε, με αρχές και κανόνες, το στρατόπεδο Στρεμπενιώτη να υπηρετήσει τον τόπο, την κοινωνία και τη σχολική κοινότητα τόσο των δύο Δήμων όσο και ολόκληρων των Δυτικών Συνοικιών. Η παιδεία δεν έχει σύνορα. Και όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ήδη ο δήμος Παύλου Μελά φιλοξενεί δεκάδες μαθητές του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων.

 

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

 

«Ενα από τα αντικείμενα για τα οποία αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις στο χρόνο που διοίκησα και διοικώ, ήταν να εξασφαλίσω πρωινά σχολεία για όλους τους μαθητές, να βελτιώσω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, να μη χαθεί καμιά σχολική μονάδα, πρώτα και κύρια για τους μαθητές και τους γονείς τους και στη συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς.

 

Επίσης συνέβαλα όσο μπορούσα στην εξυπηρέτηση των μαθητών από την περιοχή του Δήμου Ευόσμου, παλιότερα από τη Νικόπολη του πρώην Δ. Πολίχνης και από τους όμορους δήμους και φυσικά και της Νεάπολης προς τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 

Η εξάλειψη της διπλοβάρδιας και η συνεργασία μας με τους όμορους δήμους για την εξυπηρέτηση των παιδιών μάλλον δεν ήταν παράδειγμα προς μίμηση, για να μην πω ότι δεν άρεσε σε κάποιους, αφού προχωρούν σε περίεργες αποφάσεις εντυπώσεων και μόνο, όπως αποδεικνύεται. Με ελαφριά συνείδηση αποφασίζουν, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση, για το μέλλον των παιδιών και αναγκάζουν τους γονείς να φτάνουν στο σημείο να αλλάζουν κηδεμονίες, δηλαδή να δέχονται ότι αδυνατούν να έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους στο σχολείο. Αν και δεν κατανοώ τους λόγους τέτοιων ενεργειών, εγώ θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου που διέπονται από τις ίδιες αρχές που είχα πάντα, για το καλό των παιδιών και του τόπου από όποια θέση και αν βρίσκομαι».