Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 προϊόντα-«μαϊμού»

Εντοπίσθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης, περισσότερα από 2.500 είδη ένδυσης, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης.

 

Συνελήφθησαν για την υπόθεση, δύο άτομα ηλικίας 31 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πλαστογραφία».

 

Προηγήθηκε καταγγελία εξουσιοδοτημένης πραγματογνώμονα ανώνυμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εμπορία ενδυμάτων, σύμφωνα με την οποία, σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης, πωλούνται είδη ένδυσης, τα οποία αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των προϊόντων της εταιρείας που εκπροσωπεί.

Μεσημβρινές ώρες της 09-07-2014, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στο εν λόγω κατάστημα, όπου διαπιστώθηκε ότι διατίθεντο προς πώληση συνολικά 118 βερμούδες, οι οποίες ήταν απομιμητικά προϊόντα της ανωτέρω εταιρείας, οπότε και κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

 

Συνεχιζόμενης της έρευνας, προέκυψε ότι τα κατασχεθέντα προϊόντα, τα είχαν προμηθευτεί από έτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 57χρονου.

 

Ακολούθησε έρευνα, στο κατάστημα του 57χρονου, ο οποίος ομοίως συνελήφθη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.402 είδη ένδυσης (βερμούδες, μπλούζες, σορτς) τα οποία είναι απομιμητικά προϊόντα της ίδιας εταιρείας.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.