Διαμαρτυρία ιδιοκτητών σχολών οδηγών στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες έκδοσης κάθε τύπου διπλωμάτων οδήγησης στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών σχολών οδηγών κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, Ελένη Ψήμμα και Ιωάννης Τσιορμπατζής, υποψήφιοι οδηγοί από τη Θεσσαλονίκη επιλέγουν σχολές οδηγών από άλλους νομούς προκειμένου να αποκτήσουν ταχύτερα το δίπλωμά τους καθώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν προβλήματα έλλειψης εξεταστών.

Επιπλέον καθυστερούν οι διαδικασίες ανανέωσης διπλωμάτων οδηγών διεθνών μεταφορών με αποτέλεσμα να μην εργάζονται επί ένα μήνα αναμένοντας το πιστοποιητικό. Παράλληλα είναι ακατάλληλη η πίστα στην ανατολική Θεσσαλονίκη ενώ δεν επαρκεί η μοναδική πίστα που υπάρχει στη δυτική πλευρά της πόλης. 

Τέλος, όπως επισημαίνουν, οι πολίτες που για λόγους υγείας ή τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας που αναθεωρούν το δίπλωμά τους και πρέπει να εξεταστούν από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή περιμένουν για εξέταση έναν ολόκληρο χρόνο.