Στράτος Σιμόπουλος: «Έργα ουσίας για τις υποδομές της Υγείας» στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο «Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», πραγματοποίησε, σήμερα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ Κωνσταντίνο Μόσχο, στο πλαίσιο σειράς δράσεων που υλοποιούν οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» στις νοσοκομειακές μονάδες της πόλης, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της Υγείας.

 

Στη διάρκεια συσκέψεων που έγιναν, διαδοχικά, με τους διοικητές του «Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης» Γεώργιο Καλτσίδη και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» Ζήση Τζηκαλάγια τέθηκαν τόσο κτιριολογικά θέματα, όσο και τρέχοντα ζητήματα υποδομών.

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» μέσω της ανέγερσης νέας πτέρυγας 200 κλινών, όπως και για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νοσηλευτικής μονάδας.

«Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκτελούμε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, τα οποία απαντούν στα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την παροχή υψηλών ιατρικών υπηρεσιών στους Θεσσαλονικείς από πλευράς της Πολιτείας, μέσω των ‘Κτιριακών Υποδομών’ «, δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε: «Στην κατεύθυνση αυτή, καταγράφουμε συστηματικά τις ανάγκες των νοσοκομειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης και είμαστε εδώ, για να επιλύουμε τα προβλήματα και να σχεδιάζουμε την αναβάθμισή τους».