Περιπτεράδες: Κόντρα για τη μετατόπιση περιπτέρων στην Αγίας Σοφίας

Τις έντονες αντιδράσεις της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας προκαλεί η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να μεταφερθούν τα τέσσερα περίπτερα που λειτουργούν στην οδό Αγίας Σοφίας λόγω της ανάπλασης που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

 

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Ένωσης κάνει λόγο για αντιφατικές αποφάσεις από την πλευρά του δήμου, υποστηρίζοντας ότι από τη μια ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης φαίνεται να τα βάζει με το κράτος για το λιμάνι και για τις 52 Κυριακές για χάρη των συμφερόντων της πόλης, και από την άλλη ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Κουράκης να αντιμάχεται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των μικρών επιχειρηματιών-περιπτερούχων της πόλης, “προσκαλώντας” τους, εντός δέκα ημερών να προσέλθουν στα γραφεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τη μετατόπιση των περιπτέρων τους.

“Η θέση μας εδώ και τρία χρόνια είναι, ότι χρειάζεται ο δήμος για τα θέματα των περιπτέρων να το συζητάει με την ένωσή μας για να βρίσκουμε λύση. Αλλά από ό,τι φαίνεται μας έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Ο κ. Κουράκης με μία αυταρχική απόφαση λέει διατάζω να φύγετε. Αυτό γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα” τονίζουν τα μέλη της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας.

Διαμηνύουν μάλιστα, ότι με ό,τι νομικά μέσα διαθέτουν θα προχωρήσουν σε προσφυγή για την απόφαση, προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή τους οι καπνοπώλες διατυπώνουν σειρά ερωτημάτων, ζητώντας απαντήσεις για το αν θεωρεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι σε δέκα ημέρες υπάρχει η δυνατότητα απόφασης μετατόπισης της επιχείρησης, αλλά και πώς διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα και καταστάσεις, όπως αυτές του μετρό Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: Μακεδονία