Δήμος Θεσσαλονίκης: Λίφτιγκ στα δημοτικά κτίρια

Σε εκτεταμένο λιφτιγκ σε όλα τα δημοτικά κτίρια προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς τα περισσότερα χρήζουν άμεσης επισκευής και συντήρησης, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

Ορισμένα μάλιστα είναι πολύ παλαιά, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα.
Το έργο είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του κεντρικού δήμου, συμβατικής δαπάνης 455.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Αστικού Περιβάλλοντος πρόκειται για οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες βάσει και της σύμβασης που υπογράφηκε προ ημερών από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη και εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας.

Ειδικότερα οι εργασίες συντήρησης ή επισκευής περιλαμβάνουν επιΤο έργο είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του κεντρικού δήμου διόρθωση ή αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών θυρών, αντικατάσταση πλακιδίων που έχουν φθαρεί ή επέκταση κάλυψης χώρων με πλακίδια, αντικατάσταση παραθύρων, βελτίωση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (ιδίως σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφές), βαφές χώρων που έχουν μεγάλη χρήση από κοινό ή εργαζόμενους.

Επίσης θα κατασκευαστούν ράμπες για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες σε κτίρια και θα πραγματοποιηθούν εργασίες στεγάνωσης διαφόρων κτιρίων που εμφανίζουν έντονα προβλήματα υγρασίας με τοποθέτηση μεμβρανών ή άλλων ειδών στεγάνωσης.

Μεταξύ άλλων εργασίες συντήρησης και επισκευών θα γίνουν στα κτίρια των δημοτικών κοινοτήτων, στα κτίρια των νεκροταφείων, στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου, στους παιδικούς σταθμούς, στο δημαρχείο, στους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις εποπτείες καθαριότητας και πρασίνου κ.λπ.