Εργοτάξιο η πόλη της θεσσαλονίκης λόγω καλοκαιριού

Σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται το επόμενο διάστημα η Θεσσαλονίκη, καθώς ο κεντρικός δήμος σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τη θερινή περίοδο, που η πόλη κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς προγραμματίζει να ολοκληρώσει μικρές τοπικές αναπλάσεις.

 

Τα συνεργεία του δήμου θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στην οδό Κίμωνος Βόγα.

Ήδη ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και μόλις ληφθούν οι σχετικές άδειες που αφορούν τα δίκτυα κοινής ωφέλειας θα αρχίσουν τα έργα, κάτι που αναμένεται να γίνει από την επόμενη εβδομάδα.

Στο συγκεκριμένο δρόμο θα γίνει μια σειρά επεμβάσεων, εικόνα των οποίων έχουν οι Θεσσαλονικείς από μια σειρά άλλων οδών όπου έχουν γίνει αντίστοιχες εργασίες, όπως για παράδειγμα στην Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη. Η ανάπλαση περιλαμβάνει την επέκταση των πεζοδρομίων (όπου δεν μπορεί να περπατήσει πεζός από τα παρκαρισμένα οχήματα), νέα πλακάκια, κολωνάκια για την αποτροπή της στάθμευσης κτλ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας έχει έρθει σε συνεννόηση με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικά οι μικρής χρονικής διάρκειας διακοπές της κυκλοφορίας προκειμένου να εκτελεστούν ομαλά, με ασφάλεια και με τη μικρότερη δυνατή όχληση περιοίκων και διερχομένων οι εργασίες.
 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 40 ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν εντός του 2014 όλες οι προγραμματισμένες αναπλάσεις, οι οποίες θα γίνουν σε περίπου 40 δρόμους.

Ήδη σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των «Κινέζικων», στο Βαρδάρι, (Αισώπου κτλ.), στην Παπαρρηγοπούλου και στην προέκταση της Παπάφη, στον Κήπο του Καλού. Αγώνας δρόμου δίνεται ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμες και οι ασφαλτοστρώσεις, δηλαδή οι βελτιώσεις στις αυλές 32 σχολικών συγκροτημάτων σε όλη την πόλη, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να μπουν στα σχολεία με φρεσκοσυντηρημένες αυλές.