«Χτίζεται» το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη ΔΕΘ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».

 

Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.

Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέαα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.

Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.

Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό.

Παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι προετοιμασίες στη ΔΕΘ είναι πυρετώδεις, ώστε στις 6 Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα για την πιο γλυκιά έκπληξη.

 

Στο πλευρό της ΔΕΘ ο Ζαγοράκης

 

Οι προοπτικές ανάπτυξης του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ-Helexpo βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Κυριάκου Ποζρικίδη και του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο κ. Ποζρικίδης παρουσίασε το πλάνο ανάπτυξης και τις επικείμενες διοργανώσεις της ΔΕΘHELEXPO, ενώ ο κ. Ζαγοράκης επισήμανε πως θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά του για την ευόδωση των στόχων της εταιρείας, με έμφαση στην διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της και στην ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της.