Ευρυζωνικό δίκτυο σε τέσσερις πλατείες της Θεσσαλονίκης

Τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πολλά κομβικά σημεία της πόλης αποκτούν πλέον οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης. Με πρωτοβουλία του κεντρικού δήμου, ήδη εγκαταστάθηκαν συστήματα σε τέσσερις πλατείες της πόλης.

 

Πρόκειται για την πλατεία Αριστοτέλους (HOL), την πλατεία Αίνου (κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην οδό Μαρασλή), το πάρκο Καούδη, στην οδό Μακεδονίας, και την πλατεία Πέτρου Συνδίκα (Συνδίκα και Σόλωνος, μια πολύ μικρή πλατεία, στην οποία χωρούν οκτώ άτομα όλα κι όλα).

Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN (Hellenic Cable Networks), η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού ίντερνετ (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, και τη HOL. Το συγκεκριμένο σύγχρονο ευρυζωνικό δίκτυο θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ θα υπάρχει σύντομα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, την πλατεία Ίριδος, την πλατεία Μηνά Πατρικίου, το πάρκο της Κρήτης, το γήπεδο του Άρη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας και το πάρκο της Παπαναστασίου.

 

«Σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία», τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ θα υπάρχει σύντομα και σε άλλα έντεκα σημεία. Συγκεκριμένα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, την πλατεία Ίριδος, την πλατεία Μηνά Πατρικίου, το πάρκο της Κρήτης, το γήπεδο του Άρη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας και το πάρκο της Παπαναστασίου.

Παράλληλα,εξετάζονται και άλλα σημεία, όπως το νέο δημαρχιακό μέγαρο, το πάρκο – της Ανθοκομικής, ο Λευκός Πύργος, η νέα παραλία, η πλατεία Ρομφέη, η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, η είσοδος της ΔΕΘ, η πλατεία της ΧΑΝΘ και η περιοχή ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ από φορητές του Αρχαιολογικού Μουσείου.