Αυτός είναι ο 35χρονος που είχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη – Λήστευε και βίαζε

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουλίου, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.

 

Πρόκειται για τον ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Σωτήριο, γεν. 20-09-1979, στην Καβάλα.

 

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 35χρονου, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

 

Ο 35χρονος, το χρονικό διάστημα από 07-07-2014 έως 16-07-2014, προέβη σε εγκλήματα άσκησης σωματικής βίας και προσβολής της ιδιοκτησίας και της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας σε βάρος δύο ατόμων, με τρόπο που υποδηλώνει σταθερή ροπή εν γένει προς την εγκληματική συμπεριφορά, εκδηλώνοντας αυτή με ξεχωριστή κάθε φορά μορφή δράσης, με σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων, κατά βάση, αλλά και γενικότερα ψυχικών ορμών του, αλλά και τον πορισμό, κατά περίπτωση οικονομικού οφέλους, όπου αυτό καθίσταται δυνατό.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, στις 16 Ιουλίου 2014 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξανάγκασε έναν άντρα να εισέλθει στο αυτοκίνητό του, με την άσκηση σωματικής βίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ερημική περιοχή, όπου με την εκ νέου άσκηση σωματικής βίας του απέσπασε και ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 330 ευρώ.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι στις 7 Ιουλίου 2014, ο 35χρονος επιβίβασε στο αυτοκίνητό του αλλοδαπή γυναίκα, και αφού την οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις και συνουσία, παρά τη θέλησή της.

 

Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας τη γυναίκα στον τόπο του συμβάντος.

Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Έτσι, θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή του 35χρονου σ’ αυτές.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στο τηλέφωνο 2310-502741 ή με τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.