Τέλος στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λήμνος

Χωρίς πλοίο για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μένει μετά τη φετινή σεζόν η Θεσσαλονίκη, η οποία ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια θεωρείται… άγονη γραμμή, καθώς τα δρομολόγια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

 

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη χθες σε τοπικό ραδιόφωνο, μετά το πέρας του θέρους θα καταργηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Λήμνου, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να διατηρηθεί το δρομολόγιο. Δεν υπάρχει εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον.
Ενδιαφέρον έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας Λήμνου» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες. Ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον το 60% του κόστους των εισιτηρίων, υποστηρίζοντας ότι έχει σημασία να προσεγγίζουμε τα νησιά μας από το εγγύτερο σημείο στην ξηρά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση των Ελλήνων περιορίστηκε σε δύο μήνες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία οικονομική βιωσιμότητα σε τέτοιες γραμμές.

Επιπλέον, ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε διαδικασία απολογίας η πλοιοκτήτρια εταιρία που συνδέει με το πλοίο «Θεόφιλος» τη βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

«Εχει παραβεί σχεδόν όλους τους συμβατικούς όρους. Είμαστε στη φάση των απολογιών της εταιρίας και στη συνέχεια θα κριθεί κατά πόσο θα μείνει στο δρομολόγιο» υπογράμμισε.

Πάντως ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την τουριστική σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να εκπέσει το “Θεόφιλος” χωρίς να διασφαλίσουμε ποιος θα κάνει το δρομολόγιο».

 

Πηγή: Δημοκρατία