Σαφάρι κατά της παράνομης στάθμευσης ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δράση προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της ασύστολης παράνομης στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο αποφάσισε να αναλάβει ο κεντρικός δήμος της πόλης.

 

Το φαινόμενο έχει πολλαπλασιαστεί από τότε που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έκτοτε πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, καθώς ελλείψει ελέγχων η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες, οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αν και ακόμη δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες και δικαιοδοσία και έτσι περιορίζονται στο να κάνουν συστάσεις σε οδηγούς που διπλοπαρκάρουν. Ωστόσο, έστω και αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι και καλοκαιρινή περίοδος και πολλοί λείπουν σε διακοπές, η κατάσταση τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ελαφρώς καλύτερη.

Τώρα, ο δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί να λάβει πιο δραστικά και ουσιώδη μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με στόχο τη διασφάλιση ζητημάτων ευταξίας και τήρησης της τάξης στους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών της Διεύθυνσης Προσόδων και Πόρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (αρ. 136/2014) σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 3 & 11 του Ν.2696/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Νόμο 3572/2007 (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας), που ισχύει σήμερα για την παράνομη στάθμευση οχημάτων σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης. Η αρμοδιότητα των ελέγχων ανατέθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (άρ.81 του Ν. 4172/2013).

Επισημαίνεται ότι σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (136/2014) οι ενστάσεις – αντιρρήσεις του αρ. 104 Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.) κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεων) παράνομης στάθμευσης, θα εξετάζονται από το Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης τηςΔιεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων & Πόρων.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζεται ακόμη ότι η διάθεση καρτών ωριαίας στάθμευσης σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.α συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οδός Βασ. Γεωργίου ΑΊ, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ’, τηλέφωνα 2313317273 και 2313317268).

Δείτε επίσης:

Διήμεροι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας Θεσσαλονίκης