Στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Πόλεων η Θεσσαλονίκη

Τα “κάλλη” της θα αναδείξει στην Κίνα η Θεσσαλονίκη και θα επιχειρήσει να εντυπωσιάσει τις πόλεις που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού (World Tourism Cities Federation), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο το Πεκίνο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει το παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση, θέλοντας να διεκδικήσει κομμάτι από την τουριστική κινεζική “πίτα”. Στην Ασία θα ταξιδέψει από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, για να προβάλλει τις αρετές της πόλης.

 

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μικρό μερίδιο στην κινεζική αγορά και φυσικά θέλουμε να το αυξήσουμε”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Πέγκας προσθέτοντας: “Στη συγκεκριμένη συνάντηση όμως, εκτός από την Κίνα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε επαφές και να προβάλλουμε τη Θεσσαλονίκη σε πολλές ακόμη πόλεις, σε τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών. Να γίνει ζύμωση με όλους αυτούς και η Θεσσαλονίκη να μπει στο χάρτη ως τουριστικός προορισμός”.

 

Στη διάρκεια παραμονής στην Κίνα θα υπάρξει και μια συνάντηση αντιπροσωπείας του κεντρικού Δήμου με την “αδερφή” πόλη Τιανσίν (Tianjin), που έχει πληθυσμό 14 εκατομμύρια πολίτες και απέχει μόλις μισή ώρα από το Πεκίνο. Η Θεσσαλονίκη έχει αδερφοποιηθεί με την πόλη Τιανσίν και πρόσφατα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για τουριστικά θέματα.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 στην Ομοσπονδία Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού, που εδρεύει στο Πεκίνο. Όλοι οι μεγάλοι συντελεστές της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, καθώς και δεκάδες πόλεις συμμετέχουν σε αυτήν τη νέα διεθνή πλατφόρμα τουρισμού.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ