Αναμονή στο λιοπύρι για μια βόλτα στον Θερμαϊκό!

Κάτω από τον καυτό ήλιο και όρθιοι περιμένουν οι επιβάτες τα δύο καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια στον Θερμαϊκό Κόλπο. Αν και πλησιάζει ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, οι χερσαίες υποδομές της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη θεσσαλονίκη είναι ανύπαρκτες.

 

«Είναι αδιανόητο να μην έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να κατασκευάσουν έστω έναν απλό χώρο αναμονής, ένα στέγαστρο με μερικές θέσεις, προκείμενου να μπορούν να κάθονται όσοι περιμένουν τα καραβάκια» τονίζει Δημήτρης Μανιός, κάτοικος της Περαίας. Τόσο στο λιμάνι της θεσσαλονίκης όσο και στις απέναντι ακτές του Θερμαϊκού, στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες, δεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

«Εγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά περιμένουν όρθιοι κάτω από τον ήλιο ή ορισμένες φορές ακόμη και κάτω από τη βροχή» σημειώνει από την πλευρά του ο Λευτέρης Χαψάλας, συνταξιούχος ναυτικός. Προσθέτει ότι «πριν από 35-40 χρόνια που λειτουργούσε η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη θεσσαλονίκη υπήρχε χώρος αναμονής μέσα το λιμάνι και οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν όπως σήμερα». «Δυστυχώς οι φορείς που υλοποιούν το σχέδιο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας δεν πρόλαβαν να δημιουργήσουν φέτος τις απαραίτητες υποδομές. Τον επόμενο χρόνο το σχέδιο θα εφαρμοστεί καλύτερα, αφού θα έχουν γίνει όλες οι υποδομές» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής. Σημειώνει ότι οι διαδικασίες για τη μόνιμη λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας προχωρούν και αναμένεται να υλοποιηθούν οι μελέτες για τις χερσαίες υποδομές. Σε αυτές προβλέπεται η κατασκευή έξι στάσεων, κτιρίων στέγασης για τα εκδοτήρια και χώρων αναμονής για τους επιβάτες. Ως τότε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα στέκονται όρθιοι και εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα αναμένοντας να επιβιβαστούν στα καραβάκια.

 

Πηγή: Δημοκρατία