Οι ελεγκτές για τα τραπεζοκαθίσματα κόβουν (χωρίς άδεια) κλήσεις με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ερωτηματικά δημιουργεί η… πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει από μόνος του Δημοτική Αστυνομία στη θέση της καταργηθείσας υπηρεσίας!

 

Συγκεκριμένα, η διοίκηση Μπουτάρη ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών της Διεύθυνσης Προσόδων και Πόρων έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκτός από τα μέχρι πρότινος καθήκοντά του να πραγματοποιεί ελέγχους για διαφημιστικές πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα, θα βγαίνει παγανιά και στους δρόμους και θα κόβει κλήσεις σε περιοχές ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το Τμήμα Ελεγκτών περιλαμβάνει 22 άτομα προς το παρόν.

«Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο δήμος με απόφαση έστησε αυτό τον ελεγκτικό μηχανισμό και πλέον οι υπάλληλοι θα προσπαθήσουν να κόβουν κλήσεις και στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης» εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος σε ζητήματα Δημόσιας Τάξης του Δήμου Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου. Το όλο… εγχείρημα πάντως έχει σοβαρά κενά, καθώς, παρότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αποστείλει το σχετικό ψήφισμα οτο αρμόδιο υπουργείο από τον Ιανουάριο, αναφορικά με το αν μπορούν οι ελεγκτές να κόβουν κλήσεις, ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Ετσι το προσεχές διάστημα αναμένεται… βροχή ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που θα λάβουν κλήσεις παραβάσεων. Οι ενστάσεις παράνομης στάθμευσης θα εξετάζονται από το Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων & Πόρων.

 

Πηγή: Δημοκρατία